Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια υπερπροσφορά - Στο -1,4% και τα 39,1 δολ. το αμερικανικό WTI

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια υπερπροσφορά - Στο -1,4% και τα 39,1 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,3% στα 41,2 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Aπώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά και τη ζήτηση παγκοσμίως εξακολουθούν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,3% στα 41,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η άνοδος της προηγούμενης συνεδρίασης διαμορφώθηκε στο +2%.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -1,4% στα 39,1 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει προηγουμένως κέρδη της τάξεως του +3%.
Image
Image

Η άνοδος της περασμένης συνεδρίασης προήλθε από τη σημαντική αύξηση που κατέγραψαν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η ζήτηση καυσίμων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα συνεχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.
«Είναι δύσκολο να πει κανείς ότι η ζήτηση πετρελαίου είναι ένας δρόμο μονής κατεύθυνσης», αναφέρουν οι αναλυτές της Commonwealth Bank of Australia, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν ακόμα πολλοί κίνδυνοι που μπορεί να κινηθούν προς δύο κατευθύνσεις».
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν αργότερα εντός της ημέρας κια τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία θα αποτελέσουν ένα ακόμα σημάδι για την πορεία που θα ακολουθήσει η παγκόσμια ζήτηση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να καταγράψουν πτώση για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου, μετά τα ιστορικά υψηλά στα οποία σκαρφάλωσε προηγουμένως, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να μειωθούν για τρίση συνεχόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, την Τετάρτη (1/7) αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα οποία θα δώσουν μία σαφέστερη εικόνα αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου και βενζίνης, καθώς και την ημερήσια παραγωγή της χώρας.


Royal Dutch Shell: Προχωρά σε απομειώσεις έως 22 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο 2020, λόγω κορωνοϊού

Στη διαγραφή έως και 22 δισ. δολαρίων από την αξία των περιουσιακών της στοιχείων αναμένεται να προχωρήσει η Royal Dutch Shell, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πετρελαϊκός κολοσσός, διευκρινίζοντας ότι έχει επανεξετάσει ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησής της, δεδομένου του αντίκτυπου της κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η αγγλο-ολλανδική εταιρεία δήλωσε ότι το εύρος των απομειώσεων θα διαμορφωθεί μεταξύ των 15 δισ. και των 22 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, μετά την επί τα χείρω αναθέωρηση που πραγματοποίησε αναφορικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Μάλιστα, η ανακοίνωσε της Sell προς τους επενδυτές αναφέρει ότι η εταιρεία επανεξέταση ένα σημαντικό μέρος της επιχειρήσησής της, δεδομένου του αντίκτυπου της πανδημίας και του «συνεχιζόμενου απαιτητικού περιβάλλοντος των τιμών στα εμπορεύματα».
Σημειώνεται ότι στα μέσα Απριλίου η Shell είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων στο μηδέν μέχρι το 2050, στα πλαίσια της στροφής της προς καθαρότερες μορφές ενέργειας.
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται ότι οι πωλήσεις καυσίμων για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα υποχωρήσουν κατά -40% σε ετήσια βάση, στα 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, εξαιτίας της απότομης πτώσης στην κατανάλωση καυσίμων στην περίοδο των ταξιδιωτικών περιορισμών.
Η παραγωγή ανάντη πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,35 εκατ. βαρέλια ημερησίως το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 2,71 εκατ. βαρέλια ημερησίως το προηγούμενο τρίμηνο.
Όσον αφορά τις τιμές για το πετρέλαιο τύπου Brent, η Shell αναμένει ότι η μέση τιμή του για το 2020 θα διαμορφωθε΄ιστα 35 δολ. ανά βαρέλι, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 60 δολ. ανά βαρέλι.
Επιπλέον, η τιμή του Brent για το 2021 και το 2022 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 40 και τα 50 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στα 60 δολ. ανά βαρέλι και για τα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης