Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): H πλήρης ανάκαμψη για τις ΗΠΑ βρίσκεται χρόνια μακριά

tags :
Williams (Fed): H πλήρης ανάκαμψη για τις ΗΠΑ βρίσκεται χρόνια μακριά
Τα χειρότερα έχουν περάσει, ωστόσο χρειάζεται ακόμη χρόνος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, την Τρίτη 30 Ιουνίου
Η οικονομία παρουσιάζει βελτίωση έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα από το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, ωστόσο παραμένει κατεστραμμένη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, την Τρίτη 30 Ιουνίου.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουμε περάσει τα χειρότερα.
Έχουν κάνει την εμφάνισή τους πρώιμα σημάδια ανάκαμψης» υποστήριξε ο John Williams, σε τηλεδιάσκεψη που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών.
Οι καταναλωτικές δαπάνες ανέκαμψαν, όπως και οι οικοδομικές άδειες.
Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό ανεργίας έχει αρχίσει να υποχωρεί από τα ανώτατα επίπεδα, αν και οι απώλειες θέσεων εργασίας παραμένουν αυξημένες.
Αυτές οι βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο «η οικονομία απέχει ακόμη από την πλήρη ανάκαμψη, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να επιτευχθεί» εκτιμά ο Williams.
Το ξέσπασμα της COVID-19 θα συνεχίσει να είναι «στο επίκεντρο» κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης.
Τα οικονομικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης στις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την αποτελεσματική και διαρκή συγκράτηση της πανδημίας COVID-19» είπε ο Williams.
Για αυτό οι αξιωματούχοι της υγείας επικεντρώνονται στον περιορισμό της εξάπλωσης της θανατηφόρου νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης