Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Απαράδεκτη η πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μετά το Brexit εποχή

Barnier (ΕΕ): Απαράδεκτη η πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μετά το Brexit εποχή
Την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier, απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε οι βρετανικές χρηματοοικονομικές εταιρείες να έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με το μπλοκ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ μετά το Brexit, κατηγορώντας τη Βρετανία ότι προσπαθεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από την ενιαία αγορά.
Ειδικότερα, ο Michel Barnier απέρριψε τις προτάσεις των Βρετανών, οι οποίες δυνητικά θα επέτρεπαν στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν εκτός του Λονδίνου, με υπαλλήλους που θα ταξίδευαν ελεύθερα εντός και εκτός της ΕΕ για σύντομα επαγγελματικά ταξίδια.
«Δεν υπάρχει τρόπος να δεχτούν κάτι τέτοιο τα κράτη μέλη ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!» είπε ο Barnier την Τρίτη.
Το Ηνωμένο Βασίλειο «θα ήθελε τη συνέχιση των εργασιών επιχειρήσεών του από το Λονδίνο, με ελάχιστες δραστηριότητες και προσωπικό στην ήπειρο».
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη μετά το Brexit εποχή, παρά τις συνομιλίες του Μαρτίου.
Ένας νέος γύρος συνομιλιών ξεκίνησε τη Δευτέρα, και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να προσπαθήσουν να επιτύχουν μια συμφωνία πριν από τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης