Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Με αυγά «υποδέχτηκαν» τον Salvini σε πόλη όπου επιβλήθηκε lockdown

Ιταλία: Με αυγά «υποδέχτηκαν» τον Salvini σε πόλη όπου επιβλήθηκε lockdown
Με αυγά «υποδέχτηκαν» τον Salvini
Εντάσεις προκάλεσε η παρουσία του Matteo Salvini σε συνοικία βόρεια της Νάπολης, στην Ιταλία, στην οποία επιβλήθηκε καραντίνα λόγω 40 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Οι κάτοικοι «υποδέχτηκαν» τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά με αυγά και μπουκάλια με νερό.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα 29/6 στην κωμόπολη Μοντραγκόνε, με τον Matteo Salvini να φθάνει μία ώρα μετά την προγραμματισμένη άφιξή του.
Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκράτησαν τους οργισμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φώναζαν «ο Salvini είναι χειρότερος από τον Covid», ενώ άλλοι τον αποκάλεσαν «τσακάλι» και «κλόουν» και του ζήτησαν να φύγει.
Σε πτωτική πορεία συνεχίζει να βρίσκεται η Λέγκα του Matteo Salvini, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ιδιωτικού ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού "La 7", που αντίθετα έδειξε ανοδική πορεία για το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο δείχνει να ανακτά ένα μικρό μέρος της δύναμής του.
Συγκεκριμένα, το κόμμα του Matteo Salvini εξασφαλίζει το 26,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο «πείθει» το 20,3% των ερωτηθέντων.
Το κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 16%, ενώ, τέταρτο κόμμα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, είναι τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, με ποσοστό 14,2%.
Παράλληλα, η Φόρτσα Ιτάλια περιορίζει την δύναμή της στο 5,6% της πρόθεσης ψήφου.
Η Ιταλική Αριστερά, στην φάση αυτή εκφράζει το 3,5% των Ιταλών.
Το μικρό κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», τέλος, του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi, δεν ξεπερνά το 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης