Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επενδύει ελπίδες στο άνοιγμα του τουρισμού η κυβέρνηση

Επενδύει ελπίδες στο άνοιγμα του τουρισμού η κυβέρνηση
Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε εγρήγορση με τον πρωθυπουργό από το υπουργικό συμβούλιο να στέλνει μήνυμα ετοιμότητας της χώρας να δεχτεί με ασφάλεια επισκέπτες
Οι πύλες της χώρας άνοιξαν από σήμερα το πρωί για τουρίστες από δεκαοκτώ διαφορετικές χώρες και κρατίδια μετά από κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, εκτός λίστας έμειναν μεγάλες αγορές όπως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας όπως επίσης η Τουρκία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία.
Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε εγρήγορση με τον πρωθυπουργό από το υπουργικό συμβούλιο να στέλνει μήνυμα ετοιμότητας της χώρας να δεχτεί με ασφάλεια επισκέπτες.
Υπό το πρίσμα αυτό, στο υπουργικό της 30ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθει στο μεγάλο ζητούμενο των ημερών, που είναι η έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ευχαρίστησε τους συναρμόδιους υπουργούς οι οποίοι όπως είπε, συνεργάστηκαν «για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην ΄πατρίδα μας χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας.
Ξέρουμε το γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τουριστική χρονιά.
Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» ήταν η άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης με αυτή την ευκαιρία, αναφέρθηκε και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κόσμο της εργασίας και την ανάγκη στήριξης που έχει.
«Παρατηρούμε», είπε ο πρωθυπουργός, «με μεγάλη προσοχή το τι τι συμβαίνει κυρίως στην αγορά εργασίας και μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία πρωτίστως το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας είμαστε πάντα έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας».
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, ήταν ιδιαίτερο, παρότι προγραμματισμένο τελευταία μέρα του Ιουνίου, γιατί πολλοί προεξοφλούν ότι αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη και υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι η επόμενη, θα γίνει δια ζώσης και αυτό θα κριθεί από την πορεία της υγειονομικής κρίσης.
Από την άλλη βεβαίως, ήταν και ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο είναι πιθανό να μην ξαναγίνει με αυτή τη σύνθεση καθώς μέσα στον Ιούλιο, αναμένουμε τις διορθωτικές κινήσεις όπως θέλουν από το Μαξίμου να λέμε τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Επίσης και μια τρίτη βεβαιότητα αποτελεί το γεγονός ότι η εν λόγω συνεδρίαση έγινε κοντά στη συμπλήρωση του ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ και την συγκρότηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία για να κάνει ένα σύντομο θεσμικό, όπως τον χαρακτήρισε, απολογισμό, λέγοντας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο χρονικό διάστημα ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρέθηκαν, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, όπως τόνισε, αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικες, υγειονομικές.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα όπως ανέφερε, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών.
Και αυτό, βεβαίως, είναι ευνόητο ότι πρόκειται για μια αιχμή του πρωθυπουργού για όσα αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Και το έκανε μάλιστα, πιο σαφές, λέγοντας ότι «η δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η δημοκρατία μας λειτουργεί, η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης