Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης με χαμηλό τζίρο

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Άνοιξαν υψηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές και έχει διαθέσεις το ΧΑ για κάτι καλύτερο. Κινείται με άνοδο και πάνω από τις 640 μονάδες με χαμηλό τζίρο, αλλά δε περιμένουμε και κάτι καλύτερο. Η Lamda ξεχωρίζει προφανώς λόγω ομολογιακού και η Alpha Bank.

LAMDA: Θα ξεκινήσει σύντομα η έκδοση του ομολογιακού αφού σήμερα ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το αντίστοιχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προφανώς κάποιοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν κάλυψη με ωραίο επιτόκιο. Ή αυτό θέλουν να μας δείξουν. Στα 6,22 ευρώ και στο +4,19%. Ετοιμάζονται και τα εγκαίνια για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα πρέπει οι επενδυτές να εστιάσουν σε αυτές που μπορούν να αντέξουν. Δεκάδες εταιρείες είναι στο όριο για να μην πούμε το έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Αρνητική καθαρή θέση, χαμηλός τζίρος, μεγάλες ζημιές και τεράστιος δανεισμός. Αλήθεια οι τράπεζες που τα έχουν κατατάξει τα δάνειά τους; Στα εξυπηρετούμενα; Ελπίζουμε πως όχι…

Αντέχουν και αρκετές και μερικές βλέπουμε πως το… γυρίζουν το ματσάκι. Έχουν δυνατότητες, αλλά μιλάμε για το 2019 και αυτό έληξε πριν από έξι μήνες. Θα πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας ότι μπορεί να υπάρξει δυνατό πισωγύρισμα και να μην αφορά μόνο τη χρήση 2020. Οι πληγές εύκολα ανοίγουν, δύσκολα κλείνουν. Επομένως προσοχή!

Στην κατηγορία «επιχειρήσεις» υπάρχει αναλυτικό θέμα με τα αποτελέσματα όσων ανακοίνωσαν μέχρι χθες. Υπάρχουν και μερικά ακόμα που θα τα βάλουμε εδώ. Θα ακολουθήσουν και άλλα θέματα στις επόμενες μέρες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πολλές οι σελίδες με τις αναφορές στη διαδικασία πώλησης, καμία αναφορά στο πόσα θα πάρει έστω και στο περίπου. Δύσκολα βγάζεις συμπέρασμα. Θα μείνουμε στην άποψη για πάνω από 2 ευρώ ανά μετοχή. Αναμορφώθηκαν οι λογιστικές καταστάσεις λόγω πώλησης.

Μηδενικός ο τζίρος και ζημιά στους μετόχους της μητρικής από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 14,7 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση υποχώρησε στα 173,7 εκατ. ευρώ από 265,8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 37,3 εκατ. ευρώ από 192,5 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή έδειχνε χθες διάθεση για υψηλότερα αλλά μπήκε μηχανάκι και την καθήλωσε. Σήμερα ξεκίνησε με υψηλό όγκο 20 χιλ. τεμάχια και στο +8,21%. Για να δούμε αν θα εμφανιστεί ξανά ο πωλητής που πιστεύουμε ότι έχει ακόμα κομμάτια. Στα 1,69 ευρώ η μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Πωλήσεις το 2019 3,8 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 238 χιλ. ευρώ από ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση αρνητική κατά 1,07 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 8,1 εκατ. ευρώ με ταμειακά διαθέσιμα 318 χιλ. ευρώ. Καλό το γύρισμα και στην αποτίμηση των 2,2 εκατ. ευρώ δεν είναι ακριβή. Βέβαια απαιτείται συνέχεια προκειμένου να γυρίσει ξανά θετική η καθαρή θέση.

ΠΑΙΡ-ΛΑΒΙ (απάντηση): Και για τις δύο εταιρείες έχουμε γράψει τα αποτελέσματα. Η Lavipharm δείχνει ότι εξελίσσεται σε turnaround story αλλά πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά που γίνεται. Η Παΐρης δεν έβγαλε κάτι το ιδιαίτερο στα αποτελέσματα. Για όχημα δε νομίζουμε πως υπάρχει τέτοιο σενάριο. Υπάρχουν άλλες με ταιριάζουν καλύτερα στη φημολογία για όχημα.

Q&R: Πωλήσεις 2,2 εκατ. ευρώ από 2,6 εκατ. ευρώ και ζημιά 693 χιλ. ευρώ από ζημιά 538 χιλ. ευρώ. Στα 4 εκατ. ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις, στα 3,4 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και στις 515 χιλ. ευρώ το ταμείο. Αρνητικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και μείωσαν το ταμείο.

FOLLI FOLLIE: Δημοσίευσε ισολογισμό 2018 και δεν είναι ελεγμένος!! Δε χρειάζεται να κάνουμε αναφορά.

YALCO: Δύσκολα θα πάρουν έστω και μικρό μέρος των χρημάτων τους οι τράπεζες. Αρνητική η καθαρή θέση κατά 36,6 εκατ. ευρώ. Τα πάγια στοιχεία ενεργητικού είχαν αξία 10 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες έχουν δώσει δάνεια 43,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης