Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 6,4% αυξήθηκε η ανεργία τον Ιούνιο 2020, λόγω κορωνοϊού - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Στο 6,4% αυξήθηκε η ανεργία τον Ιούνιο 2020, λόγω κορωνοϊού - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία θα διαμορφθωεί στο 6,5%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 6,4% έναντι 6,3% τον Μάιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 6,5%.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων ανήλθε σε 2,85 εκατ. άτομα, καθώς τον Μάιο χάθηκαν 69 χιλ. θέσεις εργασίας σε μηνιαία βάση, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με την απώλεια 120 χιλ. θέσεων που ανέμεναν οι αναλυτές.
Παράλληλα, ο αριθμός υποαπασχολούμενων, στον οποίο περιλαμβάνονται και τα άτομα που βρέθηκαν σε ειδικές συνθήκες εργασίας προσωρινά λόγω της πανδημίας, διαμορφώθηκε στα 3,6 εκατ. άτομα, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως των 439 χιλ. ατόμων.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +13,9% σε μηνιαία βάση τον Μάιο του 2020, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +3,5%.
Επιπλέον, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3,8%, αντιστρέφοντας τις απώλεις -6,4% που σημειώθηκαν τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση κατά -3,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι πωλήσεις στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά +4,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3,5%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης