Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Οι προεδρικές εκλογές ευνοούν το δολάριο - Κυρίως όταν τις κερδίζουν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Οι προεδρικές εκλογές ευνοούν το δολάριο - Κυρίως όταν τις κερδίζουν οι Δημοκρατικοί
H ιστορία δείχνει ότι το αμερικανικό νόμισμα θα βγει κερδισμένο από την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ευνοούν το δολάριο, κυρίως όταν τις κερδίζουν οι Δημοκρατικοί, σημειώνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg.
Ωστόσο, η ιστορία δείχνει ότι το αμερικανικό νόμισμα θα βγει κερδισμένο από την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.
Το δολάριο έχει ενισχυθεί στις 100 ημέρες διαπραγμάτευσης μετά από τις 9 εκ των 10 τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων (1980-2016), σύμφωνα με τον Richard Falkenhall, στρατηγικό αναλυτή συναλλάγματος στην SEB AB, με έδρα τη Στοκχόλμη.
Το αμερικανικό νόμισμα απέδωσε καλύτερα μετά από νίκες των Δημοκρατικών, σημειώνοντας άνοδο 4% κατά μέσο όρο, έναντι +2% όταν επικράτησαν οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως εξηγεί.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η εκλογή του Joe Biden στην προεδρία των ΗΠΑ, θα είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δολάριο.
To δολάριο έχει ενισχυθεί 3% από τις αρχές του 2020, παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές προβλέπουν κορύφωση στο γ΄τρίμηνο και αποδυνάμωση έως το 2021.
Ένα ρεύμα αρνητικών ειδήσεων εξακολουθεί να υποτιμά τις αρκούδες του δολαρίου: τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως έχουν υπερβεί τα 10 εκατομμύρια, οι κυβερνήσεις καταπολεμούν τη χειρότερη οικονομική ύφεση στην πρόσφατη ιστορία και διαμαρτυρίες για φυλετική αδικία συνεχίζονται σε όλες τις ΗΠΑ, ενισχύοντας τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Εν τω μεταξύ, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Joe Biden συγκεντρώνει την υποστήριξη του 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έναντι του 40,4% για τον πρόεδρο Trump.
Φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι οι δείκτες καταγράφουν αναπόφευκτη άνοδο του δολαρίου.
Ωστόσο, τα δεδομένα για το δολάριο «προσφέρουν μια γεύση» του τι να περιμένουμε αργότερα φέτος στον εκλογικό κύκλο, σύμφωνα με τον Falkenhall.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης