Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 οι εκροές των hedge funds - Στα 33 δισ. δολ. οι ρευστοποιήσεις

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 οι εκροές των hedge funds - Στα 33 δισ. δολ. οι ρευστοποιήσεις
Κολοσσίαιες εκροές σημειώθηκαν το α’ τρίμηνο του 2020 από τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου
Κολοσσιαίες εκροές σημειώθηκαν το α’ τρίμηνο του 2020 από τα hedge funds, σύμφωνα με την έκθεση Global Hedge Fund Industry της HFR, με τις ρευστοποιήσεις να φθάνουν τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα, οι ρευστοποιήσεις ήταν τέτοιες που σηματοδότησαν το υψηλότερο επίπεδο κεφαλαιακής εκκαθάρισης από το 2015.
Η HFR δημοσίευσε την έκθεση την Τρίτη, η οποία δείχνει 304 κεφάλαια που ρευστοποιήθηκαν το α’ τρίμηνο του 2020.
Σε αντιπαραβολή, 305 κεφάλαια είχαν ρευστοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Όπως φαίνεται στο γράφημα, ο αριθμός των ρευστοποιήσεων το α’ τρίμηνο είναι περίπου 50% υψηλότερος από το τελευταίο τρίμηνο του 2019.


Ακόμα και πριν από την πανδημία, τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου υπέστησαν οκτώ μήνες ρευστοποιήσεων - το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2018.
Κατά τη διάρκεια της αναταραχής στην αγορά στα τέλη Φεβρουαρίου και Μαρτίου, οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων επλήγησαν σοβαρά από την κατάρρευση των τιμών των αξιών, τα lockdown, την οικονομική παράλυση και την υψηλή ανεργία.
Το HFR αναφέρει ότι οι επενδυτές άντλησαν 33 δισεκατομμύρια δολάρια από τα hedge funds κατά το πρώτο τρίμηνο, κάτι που αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη εκροή στην ιστορία.
Την ίδια στιγμή, μόνο 84 hedge funds έκαναν έναρξη δραστηριότητας το α’ τρίμηνο του 2020 – κάτι που αποτελεί αρνητική επίδοση ρεκόρ.
Η παρούσα κατάσταση «διατηρεί» ενεργά περίπου 8.081 hedge funds, αριθμός που θα συνεχίσει να συρρικνώνεται τώρα που η Fed υποστηρίζει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθιστώντας περιττή την αντιστάθμιση κινδύνων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης