Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΛΘ: Διανέμει μέρισμα ύψους 1,17 ευρώ ανά μετοχή – Ορίστηκε νέο Δ.Σ.

tags :
ΟΛΘ: Διανέμει μέρισμα ύψους 1,17 ευρώ ανά μετοχή – Ορίστηκε νέο Δ.Σ.
Η ΟΛΘ Α.Ε ανακοίνωσε ότι διανέμει μέρισμα 1,17 ευρώ ανά μετοχή και πως ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΟΛΘ Α.Ε (εφεξής και η «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30ης Ιουνίου 2020, το μέρισμα για τη χρήση 2019 ανέρχεται σε € 1,17 ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, ήτοι σε καθαρό ποσό € 1,1115 ανά μετοχή.
Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος. Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος «Record Date» ορίσθηκε η Τρίτη 7 Ιουλίου 2020.
Σύμφωνα με το Κανονισμό του Χ.Α, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ ως δικαιούχοι κατά την ως άνω ημέρα προσδιορισμού. Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 από την πληρώτρια τράπεζα «Eurobank A.E.» ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ., στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.
2. Με απευθείας κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) όπου ο μέτοχος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ και την υπ΄ αριθμ.6 απόφαση του Δ.Σ της ATHEXCSD, όπως ισχύουν για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους. Αφορά μετόχους οι οποίοι έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα «Eurobank A.E.».
3. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «Eurobank A.E.», για όσους μετόχους έχουν ζητήσει την μη είσπραξη μερισμάτων από τους χειριστές τους, ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ., ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό της ATHEXCSD.
Οι συγκεκριμένοι μέτοχοι θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα, είτε οι μέτοχοι οι ίδιοι, είτε οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους στην Τράπεζα «Eurobank A.E.» σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της, προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα και με γνωστοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ), ή τη σχετική εξουσιοδότηση του δικαιούχου, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι κ. κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων & Εταιρικών Ανακοινώσεων (τηλ. 2310 593.335, Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας ΟΛΘ ΑΕ, Πύλη 11, εντός Λιμένος Θεσσαλονίκης).

Σύνθεση μελών Διοικητικού Συμβουλίου & Επιτροπής Ελέγχου

Μετά την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ την 30η Ιουνίου 2020 για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου-Δ.Σ., ορίστηκαν τα νέα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας. Το νέο Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση του την 30η Ιουνίου 2020 συγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε την ιδιότητα των μελών του ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών, με πενταετή θητεία, καθώς και την εκλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:
1. Αθανάσιος Λιάγκος, Πρόεδρος του Δ.Σ., εκτελεστικό μέλος
2. Boris Wenzel, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος
3. Franco Cupolo, Διευθύνων Σύμβουλος - Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής, εκτελεστικό μέλος
4. Arthur Davidian, Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων, εκτελεστικό μέλος
5. Alexander-Wilhelm Von Mellenthin, μη εκτελεστικό μέλος
6. Σωτήριος Θεοφάνης, μη εκτελεστικό μέλος
7. Άγγελος Βλάχος, μη εκτελεστικό μέλος
8. Fu Baiqiao (Leon), μη εκτελεστικό μέλος
9. Παναγιώτης Αλευράς, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος
10. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος Ορίστηκαν ακολούθως ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου οι κάτωθι:
•Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου
•Άγγελος Βλάχος μέλος
•Παναγιώτης Αλευράς, μέλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης