Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τουρισμός: Ανύπαρκτες οι κρατήσεις - Μόνο τα μισά ξενοδοχεία θα ανοίξουν για την σεζόν του 2020

tags :
Τουρισμός: Ανύπαρκτες οι κρατήσεις - Μόνο τα μισά ξενοδοχεία θα ανοίξουν για την σεζόν του 2020
Η όποια τουριστική κίνηση στην χώρα μας θα είναι από 20 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου
«Η όποια τουριστική κίνηση στην χώρα μας θα είναι από 20 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου.
Αυτή είναι η αλήθεια και ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Δημήτρης Καραλής, Μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος των Ξενοδόχων Μεσσηνίας την κατάσταση που εκτιμάται ότι θα επικρατήσει στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος έκανε πρεμιέρα χτες 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα είναι σε λειτουργία το 30% των ξενοδοχείων της χώρας και σταδιακά το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει στο 50%.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι μισές ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν φέτος.
«Τα περισσότερα ξενοδοχεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη είναι αυτά τα μεγάλης δυναμικότητας, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κρατήσεις σύμφωνα με τον κ. Κάραλη δεν υπάρχουν, οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές, περί το 20% με 30%, ενώ εκτιμάται ότι ενδεχομένως αγγίξουν το 70%, όμως για το διάστημα από 20 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, ήτοι για ένα μήνα περίπου.
Αναφορικά με την τουρισμό της Μεσσηνίας, η οποία αποτελούσε την ανερχόμενη δύναμη στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια, ο κ. Κάραλης επισημαίνει ότι «δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τους ξένους τουρίστες και αυτό γιατί οι κύριες χώρες από όπου προέρχεται ο τουρισμός της περιοχής (Μ. Βρετανία, Σκανδιναβικές χώρες), παραμένουν κλειστές.
Να σημειωθεί ότι από 1η Ιουλίου επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια, ενώ άνοιξαν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων, αποκαθιστώντας την πλήρη οδική σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Αντίθετα, απαγορευτικό θα ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουλίου για τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία, ενώ για τις τρίτες χώρες (εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες βάζει μπλόκο στην έλευση τουριστών από ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης