Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολύ χαμηλά κρατάει τον πήχη των προσδοκιών για τον τουρισμό η ελληνική κυβέρνηση

Πολύ χαμηλά κρατάει τον πήχη των προσδοκιών για τον τουρισμό η ελληνική κυβέρνηση
Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι να παραμείνει ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς
Με 4.500 τεστ την πρώτη μέρα στα αεροδρόμια, ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη η πιο δύσκολη τουριστική περίοδος των τελευταίων ετών στη χώρα, στη σκιά της απειλής του κορωνοϊού.
Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι να παραμείνει ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο την ώρα που η πανδημία παραμένει ενεργή με πάνω από 160.000 κρούσματα την ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία εβδομάδα.
Η επίσημη πρεμιέρα για τον ελληνικό τουρισμό έγινε με περισσότερες από 200 διεθνείς πτήσεις να φτάνουν στα αεροδρόμια της χώρας και τους πρώτους τουρίστες να τυγχάνουν πανηγυρικής υποδοχής.
Την ίδια ώρα, επικρατεί πυρετός στις υγειονομικές αρχές με τη διαδικασία των ελέγχων να κυλά μέχρι στιγμής ομαλά.
Οι περισσότεροι από αυτούς διενεργήθηκαν, όπως είναι αναμενόμενο, στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης - οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 2.000 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 1.000 στο «Μακεδονία»- ενώ στον απολογισμό της πρώτης ημέρας επανεκκίνησης του τουρισμού περιλαμβάνονται και τα αεροδρόμια δημοφιλών τουριστικών προορισμών στη νησιωτική χώρα.
Στην κυβέρνηση, κρατώντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών σε ότι αφορά τον τουρισμό, έχουν ως κεντρική επιδίωξη να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασίας της υγείας των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε ότι η χώρα μας δέχεται διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμιά της, έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα προηγμένο σύστημα για την εξέταση ταξιδιωτών και την ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων, και χρησιμοποιώντας έναν σύνθετο αλγόριθμο και λεπτομερή πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν σε όλους τους επισκέπτες να αισθάνονται πρωτίστως ασφαλείς.
Ωστόσο, τόνισε, ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν πρέπει να οδηγήσει σε απερισκεψία ή απροσεξίες.
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς ανοίγουμε και εμείς και εσείς, να εξακολουθούμε να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι στην τήρηση των πρωτοκόλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση η επανεκκίνηση του τουρισμού, είναι ένα μεγάλο και πολυσύνθετο στοίχημα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας οι οποίες με μία πολύ δύσκολη διαδικασία θα προσπαθήσουν να ελέγξουν και να κάνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
Και δυσάρεστη κατάσταση θα είναι μια επιδημική έξαρση σε κάποια περιοχή της χώρας η οποία εννοείται πως θα έχει αρνητικές συνέπειες και για την οικονομία της περιοχής που θα εντοπιστούν ενδεχομένως πολλά κρούσματα αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό.
Προς αυτή την κατεύθυνση, στην κυβέρνηση κινούνται με γνώμονα την πεποίθηση πως από την επιτυχία του εν λόγω εγχειρήματος θα κριθεί ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και κατ’ επέκταση το εύρος της ύφεσης που αναμφισβήτητα θα πλήξει την ελληνική οικονομία στη διάρκεια του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης