Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων – Αναστέλλουν το άνοιγμα της οικονομίας πολλές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων – Αναστέλλουν το άνοιγμα της οικονομίας πολλές Πολιτείες
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52.898 νέα κρούσματα – Πάνω από 128.000 οι νεκροί
Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, οι οποίες βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με το σύνολο τους να προσεγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια κρούσματα.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν άλλοι 706 θάνατοι, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 128.062.
Η έξαρση των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα οι Πολιτείες που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία να αναστέλλουν ή αναθεωρούν το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας τους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Gavin Newsom υποστήριξε ότι ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς και για αυτό έδωσε εντολή για να κλείσουν τα μπαρ, απαγόρευσε την εστίαση σε κλειστούς χώρους και επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε 19 κομητείες, στις οποίες διαμένει και το 70% του πληθυσμού της Πολιτείας.
Αναμφίβολα οι αποφάσεις αυτές θα επιφέρουν περαιτέρω οικονομικό κόστος στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.
Σημειώνεται πως η επιδημία έχει μετατοπιστεί από τα βορειοανατολικά  προς την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και το Νέο Μεξικό στα δυτικά, όπως και στο Τέξας, στη Φλόριντα και στη Τζόρτζια.
Το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις Covid-19, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα, η Νότια Καρολίνα ανέφερε 24 επιπλέον θανάτους στη διάρκεια της ημέρας, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει αναφέρει έως σήμερα, ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικό επέκτεινε έως τις 15 Ιουλίου τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ στην Ιντιάνα αποφασίστηκε να ανασταλεί έως τα μέσα Ιουλίου το σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης