Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών): Επιτυχημένο το πρώτο τεστ από τις αφίξεις τουριστών

Παγώνη (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών): Επιτυχημένο το πρώτο τεστ από τις αφίξεις τουριστών
Ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε σε 15 ημέρες υποστήριξε η κα.Παγώνη
Τη θέση ότι επιτυχημένο ήταν το «πρώτο τεστ» όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών μέσω διεθνών πτήσεων στη χώρα μας διατύπωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ που έγιναν χθες Τετάρτη 1 Ιουλίου στους τουρίστες που εισήλθαν στη χώρα θα είναι γνωστά σήμερα το απόγευμα.
«Σήμερα θα ξέρουμε.
Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε η κα.Παγώνη, τονίζοντας πάντως πως μια ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μετά την άφιξη των πρώτων τουριστών θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα.
Ωστόσο, υποστήριξε πως τους ειδικούς δεν τους ανησυχούν τόσο τα νησιά.
«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί.
Σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.
Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί.
Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα.
Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο» τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα από εδώ και πέρα, η κα.Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, χαρακτήρισε εντούτοις αυτό το σενάριο αναμενόμενο. «Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική.
Δεν είναι κάτι τραγικό.
Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα» είπε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης