Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί με μικρό τζίρο τις αγορές του εξωτερικού

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί με μικρό τζίρο τις αγορές του εξωτερικού
ΑΓΟΡΕΣ: Θετικά νέα για το εμβόλιο συμβάλουν στο ανοδικό άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης. Εξέλιξη που θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά. Στις επιλεκτικές τοποθετήσεις θα αρκεστούμε και σήμερα, καθώς απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό. Κομμένη η μετοχή της Coca Cola, χωρίς το μέρισμα δηλαδή και θα επηρεάσει.

Θα επηρεάσει λιγότερο βέβαια καθώς η στάθμισή της πλέον δεν είναι η ίδια στους δείκτες, μετά τις αλλαγές που έγιναν. Και το Πλαίσιο χωρίς το μέρισμα σήμερα. Ολοκληρώθηκε η έκδοση του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και σήμερα κλείνει και το ομόλογο της Τιτάν. Περιμένουμε τώρα της Lamda. Οι εκδόσεις όπως είναι φυσικό απορροφούν ρευστότητα από την αγορά μετοχών.

Το χρήμα πάντως δε ρέει στην ελληνική αγορά όπως παλιά. Φαίνεται και από τον τζίρο του ΧΑ αλλά και από την πορεία του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Για να δούμε και με τις άλλες εκδόσεις τι θα γίνει.

ΑΓΟΡΑ: Η αγορούλα μας είναι στη μιζέρια της. Ούτε τις ξένες έχει ακολουθήσει στην αντίδραση, ούτε πολλές μετοχές έχουν καταφέρει να βελτιώσουν αποτιμήσεις όσο πρέπει. Αν δεν ασχοληθούν 5-10 ξένοι ο τζίρος δε βελτιώνεται. Λίγοι είμαστε και πάλι όσοι παρακολουθούμε τις συναλλαγές.

Πολλοί οι σκελετοί στους ισολογισμούς των εισηγμένων. «Βουνό» οι απομειώσεις πάλι το 2019 και να δούμε αν είναι αρκετές. Πολλές δε ξέρουν που χρωστάνε και οι τζίροι τους είναι χαμηλότεροι από τα δάνεια.

Το ΧΑ άνοιξε με άνοδο και ακολουθεί τις αγορές του εξωτερικού. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες και μερικές ακόμα γνωστές από την καλή συμπεριφορά που έχουν εδώ και μέρες. Για παράδειγμα ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος. Λείπει βέβαια ο ενθουσιασμός και ο τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική έχει την υψηλότερη άνοδο και ακολουθεί η Πειραιώς. Έγινε και η γενική συνέλευση της Εθνικής που κάποιοι είχαν αγχωθεί βλέποντας στα θέματα αύξηση κεφαλαίου. Καλή κίνηση και από τις άλλες συστημικές.

ΔΕΗ: Δε δείχνει διαθέσεις για υποχώρηση σημαντική. Πήγε από τα υψηλά των 3,70 ευρώ και κάτι λίγο κάτω από τα 3,40 ευρώ και πάλι μάζεψε. Σήμερα κινείται προς τα 3,50 ευρώ.

COCA COLA: Υποχωρεί 1,66% λόγω αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ζωηρή και σήμερα στο ξεκίνημα. Πάλι με όγκο. Η μετοχή δείχνει πως αν τελειώσει ο πωλητής έχει δυνάμεις για υψηλότερα. Αρκεί να βοηθήσει και το κλίμα. Χθες πάντως έκανε μεγάλο όγκο και λογικά δε μένουν πολλά. Ίδωμεν…

AUTOHELLAS: Άλλες φορές μας έδινε αναλυτικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο. Χθες δημοσίευσε μόνο πορεία εργασιών. Τζίρο και τελική γραμμή δηλαδή. Δεν έκανε αναφορά στη ρευστότητα, στο ύψος των δανείων, των συνολικών υποχρεώσεων κ.α. Η μετοχή πάντως ενισχύεται 1,43% στο ξεκίνημα με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Μάλλον επιβεβαίωσε και πάλι τη στήριξη εκεί λίγο κάτω από τα 3,20 ευρώ και προσπαθεί να πάει υψηλότερα. Στα 3,2550 ευρώ και στο +2%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στο limit up αναμένεται να ανοίξει αφού οι δημοπρασίες στην επιτήρηση δεν έχουν γίνει ακόμα. Θα είναι η 4η ανοδική και θεωρούμε πως η αποτίμηση θα είναι πλέον δίκαιη. Τώρα με τέτοια τιμή και τέτοιους όγκους, αν θέλουν κάποιοι την πάνε ακόμα πιο ψηλά.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στα πρώτα λεπτά έκανε όγκο περίπου 3,5 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται 4%. Βλέπουμε και αγοραστές καλούς ενώ χθες βλέπαμε πωλητές.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Με δεδομένο τι έχει συμβεί στον κλάδο των εκδόσεων μια χαρά τα πήγε το 2019 η συγκεκριμένη. Πωλήσεις 29,3 εκατ. ευρώ από 31,2 εκατ. ευρώ αλλά λόγω μείωσης των εξόδων διάθεσης αύξησε τα λειτουργικά κέρδη. Μειώθηκαν και λίγο οι τόκοι και οι φόροι και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στις 844 χιλ. ευρώ από 329 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης