Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για τη Β’ φάση του Γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΤΟΜΗ

Υπεγράφη η σύμβαση για τη Β’ φάση του Γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΤΟΜΗ
Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Β΄ φάσης της κατασκευής του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά», που θα αποτελέσει την έδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ
Υπογράφηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας», του εμβληματικού για την ιστορική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και για την περιοχή, γηπέδου, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ, θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, με αρχικό προϋπολογισμό 16.129.032 Ευρώ, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Β΄ φάσης της κατασκευής του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά», που θα αποτελέσει την έδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών και τελειωμάτων και του αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, εργασιών που αναδεικνύουν το σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών γήπεδο της ιστορικής έδρας της ομάδας.
Τη Β΄ φάση του έργου που ανέλαβε η ΤΟΜΗ συμπληρώνει η εγκατάσταση περισσότερων από 30.000 καθισμάτων του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος για τους VIP θεατές. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης, την τοποθέτηση όλων των ειδών υγιεινής, τις εργασίες κλιματισμού, πυρόσβεσης και ισχυρών ρευμάτων, καθώς και τις εργασίες υποδομών που αφορούν κυρίως σε εγκαταστάσεις και ειδικά συστήματα ασθενών ρευμάτων, απαραίτητων για τη λειτουργία του γηπέδου.
Το έργο της ΤΟΜΗ θα ολοκληρωθεί με τη διαρρύθμιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, την πτυσσόμενη σήραγγα του γηπέδου, τη γνωστή «φυσούνα» εισόδου των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και με την εγκατάσταση εξειδικευμένου συστήματος ελέγχου φωτισμού του αγωνιστικού χώρου με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης που θα συμπληρώνουν την εμπειρία της παρακολούθησης των αγώνων στο πλαίσιο της φιλοσοφίας βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας που αντανακλά ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η συνολική μελέτη για την κατασκευή του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά».
Η υπογραφή της σύμβασης φέρνει το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πιο κοντά στην τελική του διαμόρφωση για την υποδοχή της ιστορικής ομάδας και τη λειτουργική του ένταξη στην καθημερινή ζωή της πόλης, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή με ένα σύγχρονο τοπόσημο αθλητισμού και πολιτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης