Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με χαμηλό τζίρο λόγω αργίας στις ΗΠΑ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με χαμηλό τζίρο λόγω αργίας στις ΗΠΑ
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης και ανάλογη κίνηση κάνει στο ξεκίνημα και το ΧΑ αλλά δείχνει τάσεις για διόρθωση. Η Lamda ξεχωρίζει στο άνοιγμα με μεγάλο όγκο αφού έγιναν τρία πακέτα συνολικού όγκου 723 χιλ. τεμαχίων στα 6,03 ευρώ. Με discount δηλαδή. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και πάλι αλλά είναι κλειστή και η Wall Street.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρούν 0,69% στο άνοιγμα με την Alpha να έχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά. Υποχωρούν οι άλλες 3 συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Πολύ καλή η έκδοση. Καλή κάλυψη και καλό επιτόκιο. Η μετοχή λίγο πάνω από τα 11 ευρώ. Αδικείται και έχει μείνει πίσω…

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργού σηματοδοτούν την αλλαγή σελίδας. Μήνες τώρα η στήλη κάνει λόγο για κομβικό έργο που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και θα τονώσει την ανάπτυξη για χρόνια. Ο συμβολισμός της επίσκεψης του κ.Μητσοτάκη έχει τη σημασία του. Δεν πρέπει να δούμε άλλες καθυστερήσεις. Παράλληλα πρέπει να τρέξουν και άλλες επενδύσεις. Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ οι επενδύσεις.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Θα λέγαμε πως και αυτός ο τομέας στην Ελλάδα μπορεί να έχει μεγάλα περιθώρια. Αρκεί να αλλάξουν κάποια πράγματα και να τερματιστούν νοοτροπίες του παρελθόντος που έδιωχναν εφοπλιστές. Η Ελλάδα πρέπει να έχει μεγάλα ναυπηγεία και να στηριχθούν και από τους Έλληνες.

Γενικότερα θα πούμε πως θα πρέπει η Κυβέρνηση να φέρει τους Έλληνες εφοπλιστές πίσω στην Ελλάδα. Να κάνει τα πάντα για να αλλάξουν σημαία και να έχουν εδώ την έδρα τους. Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που μαραζώνουν όπως το Πέραμα και θα μπορούσαν να δοθούν για να στεγάζουν τις έδρες τους. Ας τους δώσει η Κυβέρνηση όσα τους δίνουν άλλες χώρες. Ας μειώσει τη γραφειοκρατία και ας ωφεληθεί από αυτά που θα καταναλώνουν και από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Βλέπεις και πως σπεύδουν να προεξοφλήσουν οι επενδυτές μία καλή είδηση που έστω και αν είναι σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, «μαστιγώνουν» τη μετοχή. Ο λόγος για τη Moderna που πριν κάμποσες εβδομάδες κάλπαζε γιατί είχε θετικά αποτελέσματα για πιθανό εμβόλιο. Τώρα πέφτει γιατί κάνει λόγο για μία καθυστέρηση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Η Ελένη Κορδέλλου μέτοχος μειοψηφίας πλέον που δεν ασκεί διοίκηση, έθεσε θέματα στη γενική συνέλευση που θα γίνει. Μεταξύ αυτών ζητάει ενημέρωση προφανώς για το τι θα γίνει με τα λεφτά που φαίνεται να έχει βάλει στην εταιρεία, όταν τράπεζα δέσμευσε λογαριασμό της και μείωσε την απαίτηση που είχε από την εισηγμένη.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χθες έδειξαν κάποιες διαθέσεις για κάτι καλύτερο. Πρέπει ωστόσο να συνεχιστεί η τάση και να ενεργοποιηθούν επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι δημόσιες προτάσεις που γίνονται δείχνουν πως υπάρχουν φθηνές μετοχές. Και μη νομίζετε ότι οι βασικοί μέτοχοι είναι γαλαντόμοι και πληρώνουν όσα πρέπει. Επομένως αναλογιστείτε το περιθώριο ανόδου που έχουν κάποιες.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Δείχνει πως πάει για νέο limit up. Δεν βγαίνουν πολλά κομμάτια, αλλά κατά τη γνώμη μας η αποτίμηση είναι δίκαιη.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Άνοιξε με άνοδο 4,5% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κοντά στα 2 ευρώ ξανά. Θα κάνει την υπέρβαση αυτή τη φορά ή θα γυρίσει πάλι πίσω;

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Έντονες οι διακυμάνσεις της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και με όγκους καλύτερους από τους συνηθισμένους. Στα 1,93 ευρώ και στο +15,57% αλλά με τον πρώτο αγοραστεί να είναι στα 1,53 ευρώ. Στα 2,9 εκατ. ευρώ η αποτίμηση κατά την ταπεινή μας άποψη είναι δίκαιη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης