Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξένα ΜΜΕ για την επένδυση στο Ελληνικό: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

Ξένα ΜΜΕ για την επένδυση στο Ελληνικό: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο
Για μεγάλο αναπτυξιακό έργο κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, σε ό,τι αφορά το Ελληνικό
Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ η εκκίνηση των έργων στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με την πλειονότητά τους να κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στη Μεσόγειο.
«Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό» σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την έναρξη μετά από χρόνια καθυστέρησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, προσθέτοντας:
Ο πρώην αερολιμένας στο Ελληνικό, ένας τεράστιος χώρος που είχε μείνει για χρόνια αναξιοποίητος, ήταν αφημένος στη μοίρα του για περίπου δύο δεκαετίες.
Ύστερα από χρόνια αναβολών και γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας, οι μπουλντόζες μπήκαν στον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που στοίχειωναν μια τεράστια έκταση των 1.500 στρεμμάτων.
Η Lamda Development, η οποία εξασφάλισε τη μακροχρόνια μίσθωση από το 2014, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα πολυτελών σπιτιών, ξενοδοχείων, γραφείων, μαρίνας σκαφών αναψυχής και καζίνο με συνολικό κόστος 8 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια δολάρια).
«Πρόκειται για ένα έργο που συμβολίζει μια νέα Ελλάδα», δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να επιταχύνει το έργο, σε τελετή έναρξης.
Σύμφωνα με το Reuters, η εν λόγω επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 80.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας.
Image
Το ABC κάνει και αυτό με τη σειρά του αναφορά στην Ελλάδα και στο Ελληνικό, υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» αναφέρει το χρονικό της μεγάλης επένδυσης αναμεταδίδοντας το τηλεγράφημα του Associated Press.
Image
Για έκταση «διπλάσια του Central Park» μιλά το Bloomberg.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, δεν ήταν εύκολη η εκκίνηση των εργασιών, λόγω καθυστερήσεων που αποδίδονται στη γραφειοκρατία, σε αποφάσεις για ύπαρξη αρχαιολογικών τοποθεσιών, σε τοπικές διαμαρτυρίες και σε περιβαλλοντικές ανησυχίες.
Το πρακτορείο επικαλείται σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε πως «κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», αλλά και παλαιότερη αναφορά του στο Bloomberg, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως πρόκειται για την πιο εμβληματική από τις προγραμματισμένες επενδύσεις στη χώρα, δείχνοντας τον δρόμο για μια «νέα Αθήνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης