Πορτογαλία: Εγκρίθηκε επιπρόσθετο πακέτο 4,3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας

Πορτογαλία: Εγκρίθηκε επιπρόσθετο πακέτο 4,3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας
Νέα μέτρα για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και του συστήματος υγείας ψήφισε το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας
Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε σήμερα στην τελική του ανάγνωση συμπληρωματικό προϋπολογισμό που αυξάνει τις δαπάνες κατά 4,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να επιβιώσει από την κρίση του κορωνοϊού, ενώ μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν.
Το σχέδιο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας περιλαμβάνει 1,6 δισ. ευρώ για θέσεις εργασίας, επαγγελματική κατάρτιση και ένα νέο σχέδιο αναστολής συμβάσεων εργασίας, εκπτώσεις φόρων και καθυστερήσεις στην καταβολή τους για εταιρείες που προχωρούν σε επενδύσεις ή βρίσκονται σε ιδιαίτερα πληγείσες περιοχές, καθώς και 500 εκατ. ευρώ για το εθνικό σύστημα υγείας.
Μόνο οι 108 βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος, από τα συνολικά 230 μέλη του Κοινοβουλίου, ψήφισαν το σχέδιο, αλλά καθώς τα περισσότερα άλλα κόμματα απείχαν, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε.
Η πανδημία δημιούργησε «τρύπα» 8,7 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο υπουργός Οικονομικών Ζοάο Λεάο, προβλέποντας έλλειμμα 6,3% το 2020 και αύξηση του δημόσιου χρέους στο 134,4% του ΑΕΠ συγκριτικά με 117,7% πέρυσι.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS