Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France-KLM: Ετοιμάζει περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας

Air France-KLM: Ετοιμάζει περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας
Σε περικοπές-μαμούθ προσανατολίζεται ο αερομεταφορέας Air France-KLM
Ο διεθνής αερομεταφορέας Air France-KLM σχεδιάζει την περικοπή περισσότερων από 7.500 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2022, εκ των οποίων οι 6.560 στην ίδια την εταιρία και πάνω από 1.000 στην περιφερειακή αεροπορική εταιρία Hop, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν από συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η μείωση προσωπικού αντιστοιχεί στο 17% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.
Οι οικειοθελείς αποχωρήσεις, οι οποίες αφορούν συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις, αναμένεται να καλύψουν το ήμισυ των περικοπών.
Σε ό,τι αφορά την Air France, οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν με την αποχώρηση εργαζομένων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν (περίπου 3.500) και με εθελούσια έξοδο εργαζομένων, παρότι δεν αποκλείονται αναγκαστικές αποχωρήσεις.
Ωστόσο, η Air France-KLM πιέζεται από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Ολλανδίας να μην προβεί σε απολύσεις μετά τη λήψη βοήθειας 10,4 δισ. ευρώ από τα δύο κράτη - μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση του κορωνοϊού.
H Air France βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, είχε δηλώσει νωρίτερα η υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Agnes Pannier-Runacher.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης