Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία ανοίγει ξανά την πρεσβεία της στη Λιβύη

Η Ρωσία ανοίγει ξανά την πρεσβεία της στη Λιβύη
Η Ρωσία αποφάσισε να ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα 3/7ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov
Η Ρωσία αποφάσισε να ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα 3/7ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον A. Saleh πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε την απόφαση να ανοίξουμε και πάλι την πρεσβεία της Ρωσίας στη Λιβύη, με επικεφαλής στην παρούσα φάση τον προσωρινό επιτετραμμένο J. Boltagev.
Προσωρινά θα έχει την έδρα του στην επικράτεια της Τυνησίας.
Όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η εκπροσώπηση της Ρωσίας σε όλη την επικράτεια της Λιβύης», δήλωσε ο Lavrov.
Ο Lavrov υποστήριξε επίσης την πρόταση για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη που είχε κάνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Al Sissi από κοινού με τον στρατάρχη K. Haftar στο Κάιρο τις 6 Ιουνίου, λέγοντας ότι η «πρωτοβουλία του Καΐρου» μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διευθέτηση της διένεξης στη Λιβύη.
«Επίσης δώσαμε προσοχή στο έγγραφο, το οποίο πήρε την ονομασία πρωτοβουλία του Καΐρου και το οποίο κοινοποίησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου κύριος Al Sissi στις 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Lavrov απευθυνόμενος στον Saleh  και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του Καΐρου εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη που έγινε στο Βερολίνο και μπορεί πλήρως να αποτελέσει τη βάση των ενδολιβυκών συζητήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης