Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με νόμο Trump παράταση πέντε εβδομάδων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων

ΗΠΑ: Με νόμο Trump παράταση πέντε εβδομάδων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων
Εκτιμάται ότι 130 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 659 δισεκατομμύρια δολάρια που παρέχονται από το Κογκρέσο είναι ακόμη προς χρήση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπέγραψε νόμο, που δίνει παράταση έως τις 8/8/2020 στις μικρές επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για τα δάνεια αρωγής στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος, (PPP) όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Πρόκειται για πρόγραμμα που ενισχύει τις  επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία Covid -19, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Η επέκταση του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο για να κρατήσει τους Αμερικανούς στην εργασία και εκτός αιτήσεων ανεργίας, δίνει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επιπλέον πέντε εβδομάδες για να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν  χρηματοδοτική βοήθεια.
Εκτιμάται ότι 130 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 659 δισεκατομμύρια δολάρια που παρέχονται από το Κογκρέσο είναι ακόμη προς χρήση.
Οι επικριτές ανησυχούν ότι το γραφείο του Διαχειριστή Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται τα δάνεια, μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις στη δίκαιη διανομή των χρημάτων, σημειώνει το Reuters.
Από την αρχή, το πρωτοφανές αυτό πρόγραμμα αντιμετώπισε προβλήματα τεχνολογίας και γραφειοκρατίας που οδήγησαν ορισμένες επιχειρήσεις να χάσουν, ενώ ορισμένες εύπορες εταιρείες έλαβαν χρήματα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης