Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johansson (EE): Τον Σεπτέμβριο η παρουσίαση του Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο

Johansson (EE): Τον Σεπτέμβριο η παρουσίαση του Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο
«Είμαι έτοιμη να παρουσιάσω το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο όταν έρθει εκείνη η στιγμή, πιθανώς τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η Ylva Johansson
Το πολυαναμενόμενο σχέδιο για την μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιαστεί πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δήλωσε η Επίτροπος Μετανάστευσης Ylva Johansson στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).  
Όπως η ίδια σημείωσε, τα κράτη μέλη πρέπει πρώτα να καταλήξουν στο Ταμείο Ανάκαμψης και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του ευρωπαϊκού μπλοκ.
 «Είμαι έτοιμη να παρουσιάσω το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο όταν έρθει εκείνη η στιγμή, πιθανώς τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.
Αυτό θα είναι μήνες αργότερα από ό,τι αρχικά εκτιμούσε η Κομισιόν.
Η συμφωνία των 27 βαθιά διαιρεμένων μελών της ΕΕ επί ενός Συμφώνου για τη Μετανάστευση είναι αναμφισβήτητα το πιο κρίσιμο και δύσκολο έργο στο χαρτοφυλάκιο της Ylva Johansson.
Σύμφωνα με την Ευρωπαία αξιωματούχο οι διαβουλεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν έως το 2021.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι χώρες της νότιας Ευρώπης κατηγορούν τους εταίρους τους για έλλειψη αλληλεγγύης, καθώς πολλά κράτη μέλη αρνούνται να δεχθούν, με βάση προκαθορισμένες ποσοστώσεις, ορισμένο αριθμό από τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν κάθε χρόνο στα σύνορα του ευρωπαϊκού μπλοκ μέσω της Μεσογείου.
Προς το παρόν, το αποκαλούμενο Σύμφωνο του Δουβλίνου ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει να υποβάλουν αίτημα για άσυλο στη χώρα της ΕΕ όπου φτάνουν για πρώτη φορά.
«Είναι ένα δύσκολο έργο», σύμφωνα με την Ευρωπαία αξιωματούχο, η οποία δηλώνει πως «οι προτάσεις της προηγούμενης Επιτροπής δεν έγιναν ποτέ πλήρως αποδεκτές».
Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη μετά από συνομιλίες που είχε με κάθε κράτος μέλος, σημειώνοντας πως «νομίζω ότι όλοι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός.
Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης