Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με σημαντική άνοδο λόγω θετικού κλίματος στο εξωτερικό

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με σημαντική άνοδο λόγω θετικού κλίματος στο εξωτερικό
ΑΓΟΡΑ: Το θετικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού δίνει ανοδική κίνηση και στη δική μας αγορά στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες με καλή άνοδο άνω του 3%, αλλά ανοδικά με μικρότερη ένταση κινούνται και η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να περάσει πάνω από τις 670 μονάδες. Ο τζίρος είναι χαμηλός στο ξεκίνημα αλλά λίγο καλύτερος από προηγούμενες μέρες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία πάει για διάσπαση των προηγούμενων υψηλών.

ΔΕΗ: Στα μέσα Ιουνίου είχε γράψει τιμές κοντά στα 3,75 ευρώ και εκείνο το σημείο ή την κοντινή περιοχή την είχε δοκιμάσεις κάμποσες φορές αλλά έμενε εκεί. Σήμερα προσπαθεί για τη διάσπαση. Αν το καταφέρει θα κλείσει το άνοιγμα που είναι μεταξύ 3,90 ευρώ και 4,10 ευρώ. Το είχε αφήσει την περίοδο της μεγάλης πτώσης. Στα 3,76 ευρώ και στο +2,12%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από όλες και άνω του 3% η άνοδος. Η Εθνική ενισχύεται πάνω από 4% και ακολουθεί η Πειραιώς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάνω από τα 1,10 ευρώ στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΤΙΤΑΝ: Άντε να δούμε! Μπορεί να φύγει από τα 11 ευρώ ή θα ταλαιπωρείται εκεί για καιρό ακόμα. Στα πρώτα λεπτά έγραψε τιμές μεταξύ 10,80 και 11,06 ευρώ αλλά με πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΟΛΘ: Αρνητικός καθαρός δανεισμός, χαμηλό p/e, χαμηλό p/bv, πολύ καλό μέρισμα αλλά οι επενδυτές κοιτάνε όγκους συναλλαγών, πόσο εύκολα μπαίνεις και βγαίνεις από τη μετοχή. Μιλάμε για λάθος νοοτροπία, η οποία έχει καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια και έχουν συμβάλλει πολλοί σε αυτό.

Ναι, ένα split θα βοηθούσε τη μετοχή, αλλά σε μετοχές όπως η συγκεκριμένη κοιμάσαι ήσυχος. Δε κινδυνεύεις από ανακεφαλαιοποιήσεις ή να χάσεις μέσα σε μια νύχτα όλα σου τα λεφτά. Ναι δε μπαίνεις και δε βγαίνεις με ευκολία, αλλά όσοι ψαρεύουν χαμηλά και διαθέτουν υπομονή, ανταμείβονται.

Δεν έχει κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά αλλά ο πρώτος πωλητής είναι στα 21,70 ευρώ και ο αγοραστής στα 20,80 ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Κοιτάμε και εκείνη την κατάταξη μετοχών στις βαθμίδες που κάνει το χρηματιστήριο κάθε τρίμηνο και πιάνεται η ψυχή σου. Περίπου 17 μετοχές αλλάζουν βαθμίδα και μόνο μία ανέβηκε. Όλες οι άλλες έπεσαν. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΧΑ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ξεχωρίζει η Άβαξ από τις μικρές με άνοδο 4,90% και από κοντά και η Medicon με άνοδο 4,8% και καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Γίνονται εκποιήσεις μετοχών και ο βασικός μέτοχος Κωνσταντίνος Κούτλας είναι αγοραστής. Στις 3/7 αγόρασε 77 χιλ. μετοχές. Θα λέγαμε πως ίσως το θέμα του «οχήματος» να μην έχει τελειώσει, αλλά να μην είναι και στο χέρι της εισηγμένης να κάνει κάτι. Έχουν γίνει αιτήσεις από την εταιρεία που θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως όχημα και περιμένει απαντήσεις.

ΚΛΜ: Θέλει καλύτερο αγοραστή η μετοχή, αλλά δείχνει διαθέσεις για κάτι καλύτερο. Την προσέχουν το τελευταίο διάστημα και χτίζουν μία βάση στα τρέχοντα επίπεδα. Στα 0,5040 ευρώ και στο +2,44% με μικρό όγκο συναλλαγών. Αποτίμηση 20,2 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Στα 0,47 ευρώ αγοράζουν πλέον οι βασικοί μέτοχοι, δεν βλέπουμε κάποια διάθεση να μπλοκαριστεί η δημόσια πρόταση, αλλά είχαμε δει στις πρώτες μέρες ότι κάποιοι αγόρασαν κομμάτια. Αν έχουμε συνασπισμό μετόχων μειοψηφίας ίσως δεν πετύχει η πρόταση. Είναι αρκετά νωρίς βέβαια ακόμα και δεν μπορούμε να ξέρουμε τις διαθέσεις τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης