Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Επίδειξη ισχύος από τις ΗΠΑ οι παρεμβάσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα - Έχουν απώτερο στόχο

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Επίδειξη ισχύος από τις ΗΠΑ οι παρεμβάσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα - Έχουν απώτερο στόχο
Το κινεζικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον προακαλεί διχασμό μεταξύ των εθνών που βρίσκονται στην περιοχή
Ως «επίδειξη ισχύος» χαρακτήρισε η Κίν την κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλουν δύο αεροπλανοφόρα στη Νότια Σινική Θάλασσα, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να προκαλέσει το διχασμό μεταξύ των εθνών που βρίσκονται στην περιοχή.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Zhao Lijian, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απώτερο στόχο με το να δείχνουν δημόσια τη στρατιωτική τους ισχύ, καθώς και ότι πραγματοποιούν «επίδειξη ισχύος» με το να στέλνουν τα πλοία τους στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Μάλιστα, η κίνηση τους Ουάσιγκτον αποτελεί μία απόπειρα ώστε να υποστούν πλήγμα οι σχέσεις των δύο χωρών και να παρεμποδιστούν η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.
«Η κατάσταση στη Νότια Σινική Θάλασσα ήταν σταθερή», ανέφερε ο κ. Zhao, διευκρινίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ως στόχο να προκαλέσουν προβλήματα ανάμεσα στην Κίνα και τα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν διχασμό μεταξύ των εθνών στην περιοχή και στρατιωτικοποιούν τη Νότια Σινική Θάλασσα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Πεκίνο πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Mike Pompeo, να χαρακτηρίζει τη σχετική ενέργειας ως «ιδιαίτερα προκλητική».
«Όλα τα έθνη πρέπει να υποστηρίζουν μία ελεύθερη και ανοιχτή τάξη που να βασίζεται σε κανόνες υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την εξουσία και τις στρατιωτικές δυνατότητες», σχολίασε ο κ. Pompeo μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε ως «κυριαρχικό δικαίωμά» του Πεκίνου την πραγματοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης