Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» ρίχνουν αυλαία με την «ιέρεια» της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, Εριέτα Αττάλη

tags :
Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» ρίχνουν αυλαία με την «ιέρεια» της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, Εριέτα Αττάλη
Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ για επτά εμβληματικούς Έλληνες φωτογράφους, την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD
Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην «ιέρεια» της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας και τοπίου, Εριέτα Αττάλη, ρίχνει αυλαία την Τρίτη 7 Ιουλίου η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας».
Η σειρά του διακεκριμένου σκηνοθέτη Τάκη Παπαγιαννίδη, την οποία ντύνει μουσικά ο διεθνούς φήμης συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων φωτογράφων, και συγκεκριμένα των: Τάκη Τλούπα, Γιάννη Κόντου, Λεωνίδα Δημακόπουλου, Ορέστη Παναγιώτου, Γιώργου Διγαλάκη, καθώς και της οικογένειας Ζημέρη.
Με την ολοκλήρωση της σειράς, οι συνδρομητές θα βρουν όλα τα επεισόδια on demand, στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
Στο φινάλε της σειράς «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» (Τρίτη 7/7, 21.00, COSMOTE HSTORY HD), οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διεθνή πορεία της φωτογράφου Εριέτας Αττάλη (Erieta Αttali).
Γεννημένη στο Ισραήλ από Αραβοϊσραηλινό πατέρα και Ελληνίδα Αιγυπτιώτισσα μητέρα, μεγαλωμένη στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, όπου σπούδασε στο Tμήμα Φωτογραφίας του TEI Aθηνών και στο Goldsmith's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, η Αττάλη δημιούργησε μια διεθνή καριέρα επικεντρωμένη στην φωτογραφία αρχιτεκτονικής και τοπίου.
Παράλληλα, έχτισε την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία ως καθηγήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.
Συνεργαζόμενη με τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες, η Εριέτα Αττάλη, κατάφερε - σεβόμενη τις δημιουργικές τους εμμονές και την αισθητική τους- να αποτυπώσει τα έργα τους μέσα από εμβληματικές φωτογραφίες, διεθνώς αναγνωρισμένες.
Όπως η ίδια χαρακτηριστικά έχει δηλώσει «Σημασία έχει να μάθεις να βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο τα κτίρια καταλαμβάνουν και οικειοποιούνται το τοπίο».
Στο επεισόδιο μιλούν για το έργο και την συνεργασία μαζί της κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, όπως ο Ιάπωνας Kengo Kuma, ο Γάλλος Marc Mimram, ο Βραζιλιάνος Angelo Bucci, ο Χιλιανός Mathias Klotz, καθώς και η Άρτεμις Ζενέτου από το ίδρυμα Fulbright και ο μελετητής φωτογραφίας Γιάννης Σταθάτος.
Η σειρά «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης