Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναξιοκρατία και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την λίστα των 1232 μέσων ενημέρωσης – Πως θάφτηκε η δωρεά του bankingnews

Αναξιοκρατία και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την λίστα των 1232 μέσων ενημέρωσης – Πως θάφτηκε η δωρεά του bankingnews
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος και αυτό το υποστηρίζουμε εμείς που δωρίσαμε τα χρήματα στο εθνικό σύστημα Υγείας δεν έχουμε δηλαδή ιδιοτέλεια ή άλλα κίνητρα στην κριτική μας.
Το bankingnews.gr είναι οικονομικό site ενημέρωσης με 118.500 επισκέπτες ημερησίως, 9,85 εκατ pageviews και 17 λεπτά μέσο χρόνο παραμονής στο site.
Μαζί και το worldenergynews.gr η ιστοσελίδα ενημέρωσης που έχουμε δημιουργήσει για τον κλάδο ενέργειας.
Στο bankingnews εργάζονται συνολικά 40 εργαζόμενοι και εδώ και 10 χρόνια παραμένει απόλυτα συνεπές στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζομένους, το κράτος και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Είμαστε από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης όπου σταθερά από το 2010 καταγράφονται κέρδη, διανέμονται κέρδη, ενώ δεν υπάρχει καμία οφειλή σε τράπεζες ή δημόσιο, οι υποχρεώσεις μας είναι μηδέν.
Στην δύσκολη περίοδο των προηγούμενων μηνών του lowdown τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης πάγωσαν συμβάσεις εργασίας, έβαλαν τους δημοσιογράφους να πληρώνονται από το κράτος ή απέλυσαν.
Το bankingnews κράτησε χωρίς καμία αλλαγή όλες τις συμβάσεις εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι πήραν το δώρο Πάσχα αρχές Απριλίου και για τους εργαζόμενους του bankingnews δεν υπήρξε ούτε χιλιοστό αλλαγή από ότι συμβαίνει εδώ και 10 χρόνια συνέπειας στις υποχρεώσεις μας.
Στο bankingnews επίσης διαφημίζονται 84 επιχειρήσεις σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;
Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης ασκούν κριτική στην λίστα Πέτσα για τα 1232 μέσα ενημέρωσης που έλαβαν οικονομική βοήθεια από το απαράδεκτο πρόγραμμα Μείνε στο Σπίτι επειδή επικεντρώνονται στο εάν ήταν αξιοκρατική η λίστα.
Προφανώς και η λίστα ήταν αναξιοκρατική, ήταν μια λίστα της ντροπής, μια απαράδεκτη λίστα όπου απλά βολεύτηκαν τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης.
Γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι βόλεψαν τους ημετέρους, ότι δημιούργησαν μια λίστα 1232 μέσων ενημέρωσης για να φανούν αντικειμενικοί και ότι σέβονται την αξιοκρατία αλλά στην πράξη χρησιμοποίησαν τα 1.000 και 2.000 ευρώ που έδωσαν σε πλήθος sites για να καλύψουν την ντροπιαστική λίστα Πέτσα ή Δημητριάδη.  
Όμως σε αντίθεση με όλα αυτά το bankingnews δεν διαμαρτύρεται εάν πήρε λίγα ή πολλά.
Ως ιστοσελίδα ενημέρωσης είχαμε πάρει από την πρώτη στιγμή μια θέση το lockdown στην οικονομία ήταν πράξη απαράδεκτη, το δε σύνθημα Μείνε στο Σπίτι ήταν γελοίο, τραγικό, αυτοκαταστροφικό για την εθνική οικονομία.
Η κυβέρνηση τρέχει να καλύψει την ζημία που η ίδια προκάλεσε από την λανθασμένη καραντίνα.  
Το bankingnews δεν μπορούσε για λόγους ηθικούς και ιδεολογικούς να πάρει χρήματα από το Μείνε στο Σπίτι γιατί απλά δεν το υποστηρίξαμε.
Πήραμε μια απόφαση, άπαξ και μας ενημέρωσε η διαφημιστική εταιρία Initiative ότι έχει εγκριθεί ένα ποσό για το bankingnews από το κοινωνικό μήνυμα Μείνε στο Σπίτι, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κρατικά χρήματα για ένα μήνυμα που δεν έχουμε υποστηρίξει, αντιθέτως έχουμε εναντιωθεί και επικρίνει σκληρότατα.
Εμείς έχουμε αρχές τις οποίες και τηρούμε, δεν μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα κρατικά και πολύ περισσότερο δεν μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα για κάτι που εναντιωθήκαμε.
Έτσι λοιπόν προτείναμε τα χρήματα που μας αναλογούν να δωριστούν στο εθνικό σύστημα Υγείας.
Η εταιρία Initiative έκπληκτη μας ενημέρωσε ότι από τα 1232 μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα ήμασταν το ΜΟΝΟ μέσο ενημέρωσης που δώρισε τα χρήματα αυτά.
Ωστόσο ενώ ζητήσαμε από την εταιρία Initiative να κινήσει την διαδικασία δωρεάς η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν γίνεται και ότι έπρεπε να τιμολογήσουμε πρώτα και ακολούθως να τα δωρίσουμε.
Πιέσαμε να αναζητηθεί άλλη λύση και η Initiative να κινήσει τις διαδικασίες.
Θεωρήσαμε την λύση αυτή μη συμβατή με μια πάγια αρχή, το bankingnews δεν έχει πάρει ποτέ κρατική διαφήμιση ή κομματική διαφήμιση.
Στις τελευταίες εθνικές εκλογές π.χ. τα κόμματα ζήτησαν να διαφημιστούν στο bankingnews και τους ενημερώσαμε ότι χρήματα από πολιτικά κόμματα δεν δεχόμαστε.
Η στάση μας αυτή είναι πάγια, συνεπής και αδιαμφισβήτητη.  
Ένα μέσο ενημέρωσης αποφασίζει να δωρίσει τα χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τάσσεται κατά του Μείνε στο Σπίτι θεωρώντας ως ένα απαράδεκτο μήνυμα χειραγώγησης της ελευθερίας των πολιτών, διασποράς φόβου και τρομολαγνείας.
Το bankingnews λοιπόν δώρισε τα χρήματα στο εθνικό σύστημα Υγείας και αυτό μπορεί να επιβεβαιώσει η εταιρία Initiative αλλά αγνοούμε τι απέγιναν εάν δόθηκαν, που πήγαν, τι έγινε τελικώς.
Θεωρούμε ηθικά απαράδεκτο το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα αντί να επιτελέσουν ένα κοινωνικό έργο να δωρίσουν τα χρήματα που έλαβαν στο εθνικό σύστημα Υγείας έσπευσαν να πάρουν κρατικά χρήματα δηλαδή χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων ως επαίτες, ως ζητιάνοι.
Μπορούν τα μέσα ενημέρωσης να λαμβάνουν άμεσα κρατικά κεφάλαια και ταυτόχρονα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση;
Μπορούν τα μέσα ενημέρωσης να λαμβάνουν άμεσα κρατικά κεφάλαια με στόχο να τρομοκρατούν την κοινωνία με το φοβικό σύνθημα Μείνε στο Σπίτι;
Γιατί εν συνεχεία οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωναν ότι ακόμη και εάν υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοιού δεν θα υπάρξει lockdown;
Αναγνώρισαν δηλαδή το λάθος της καραντίνας αλλά και το εγκληματικό λάθος του μηνύματος Μείνε στο Σπίτι.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση της ΝΔ εκτέθηκε και ενώ κατηγορεί για πράξεις ανήθικες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια ακολουθεί την ίδια πεπατημένη.
Η λίστα των 1232 μέσων ενημέρωσης είναι λίστα της ντροπής.
Είναι απόδειξη ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει ζητιάνοι, επαίτες του κράτους, εξαρτώνται από τα κρατικά κεφάλαια.
Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να έχουν μόνο ιδιωτικές πηγές, όλες φανερές και όλα πάνω στο τραπέζι.
Αυτό πρεσβεύει το bankingnews εδώ και 10 χρόνια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να εξαφανίσει την δωρεά επειδή δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ένα οικονομικό μέσο ενημέρωσης δεν δέχεται να δωροδοκηθεί.
Το bankingnews εξαφανίστηκε από την λίστα.
Όταν κάνεις μια δωρεά είσαι μάλλον μιαρός αντί να είσαι πρότυπο, αυτό ίσως πιστεύουν στην κυβέρνηση.
Η λίστα των 1232 μέσων ενημέρωσης είναι λίστα δωροδοκίας.
Τα δε κριτήρια που δόθηκαν 19,8 εκατ είναι επιεικώς απαράδεκτα, πλήρης αναξιοκρατία.
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος και αυτό το υποστηρίζουμε εμείς που δωρίσαμε τα χρήματα στο εθνικό σύστημα Υγείας δεν έχουμε δηλαδή ιδιοτέλεια ή άλλα κίνητρα στην κριτική μας.
Το bankingnews έχει σταθερό κώδικα αρχών και αξιών και δεν θα τον αλλοιώσουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης