Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,1% οι τιμές κατοικιών, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2020

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,1% οι τιμές κατοικιών, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκαν κατά +2,5%
Πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (7/7) στοιχεία της Halifax, καθώς ο αντίκτυπος των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 στην αγορά συνεχίστηκε.
Ειδικότερα, η μέση τιμή κατοικιών υποχώρησε κατά -0,1% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, στις 237.616 στερλίνες, έναντι πτώσης -0,2% ποροηγουμένως, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σερί πτώση από το 2010.
Παράλληλα, το δεύτερο τρίμηνο του 2020 οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά -0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2011.
Σημειώνεται ότι η αγορά κατοικιών στη χώρα παρέμεινε σχεδόν στάσιμη τον Απρίλιο και τον Μάιο, λόγω της επιβολής του lockdown στη χώρα, με την Τράπεζα της Αγγλίας να δηλώνει ότι ότι η έγκριση στεγαστικών δανείων διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τον Μάιο.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +2,5%, ενώ η Halifax ανέφερε ότι οι νέες έρευνες για στεγαστικά δάνεια διπλασιάστηκαν τον Ιούνιο του 2020.
«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές δείχνουν μία συνέχιση της πρόσφατης μέτριας πτωτικής τάσης στις τιμές κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Halifax, Russell Galley, διευκρινίζοντας ότι «η δραστηριότητα στην αγορά κατοικιών είναι πιθανό να παραμείνει περιορισμένη για ορισμένο χρονικό διάστημα, προερχόμενη από το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η οικονομία».
«Τα επίπεδα δραστηριότητας ανέκαμψαν σημαντικά τον Ιούνιο, ο οποίος είναι συνήθως ο πιο πολυσύχναστος μήνα για τη δραστηριότητα ενυπόθηκαν δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε ο κ. Galley, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ακόμα «πολύ νωρίς για να πούμε ότι αυτό το επίπεδο δραστηριότητας θα διατηρηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης