Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναστέλλει τη λειτουργία του το μεγαλύτερο short fund στο ΧΑ, το Lansdowne Partners, με 63,5 εκατ. μετοχές ανοιχτών θέσεων σε Πειραιώς, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha

tags :
Αναστέλλει τη λειτουργία του το μεγαλύτερο short fund στο ΧΑ, το Lansdowne Partners, με 63,5 εκατ. μετοχές ανοιχτών θέσεων σε Πειραιώς, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha
Το Lansdowne Partners ζήτησε από τους επενδυτές να μεταφέρουν τα χρήματά τους στα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας, τα οποία τηρούν long θέσεις
Σε αναστολή της λειτουργίας του προχωρά το Lansdowne Partners το fund που είναι σταθερά short στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές από τον Ιούλιο του 2017.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τις ανοιχτές του θέσεις, οι οποίες ανέρχονται στο 2,57% στην Πειραιώς (11,2 εκατ.), στο 1,59% στη ΔΕΗ (3,6 εκατ.), στο 0,90% στην Eurobank (33,3 εκατ.) και στο 1% στην Alpha Bank (15,4 εκατ.).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι θέσεις του αντιστοιχούν σε 63,5 εκατ. μετοχές ή 54 εκατ. ευρώ.
Image
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Lansdowne Partners δίνει την επιλογή στους πελάτες είτε να πάρουν τα μετρητά τους είτε να μεταφέρουν την επένδυσή τους στο Lansdowne Developed Markets Long Only Fund και LDM Opportunities Fund.
Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου στο παρελθόν, το fund Lansdowne Partners, στο παρελθόν σεβαστό ως ένα από τα κορυφαία hedge fund στον κόσμο, είχε λάβει λάθος θέσεις από το ιστορικό bull-run.
Και την ίδια ώρα, έκανε λάθος επιλογές μεσούσης της bear market του περασμένου μήνα.
Το κύριο hedge fund της εταιρείας που διευθύνεται από τους Peter Davies και Jonathon Regis υποχώρησε κατά 13% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.
Το μικρότερο Princay Fund υπέστη πτώση 35%.
Image
Οι απότομες απώλειες προκάλεσαν σημαντικές εκροές κεφαλαίων από επενδυτές, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του fund αποφάσισε να μειώσει τα τέλη.
Το 2017, μείωσε επίσης το τέλος διαχείρισης σε 1% από 1,5% για πελάτες που είχαν επενδύσει για 10 ή περισσότερα χρόνια.
Την ίδια ώρα, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 9 δισ. δολάρια από σχεδόν 22 δισ. δολάρια πριν από πέντε χρόνια.
Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία έκλεισε το ταμείο της Lansdowne Developed Markets Strategic με κεφάλαια 585 εκατ. δολαρίων, δίνοντας την επιλογή στους πελάτες να πάρουν τα μετρητά τους, να μεταφέρουν την επένδυσή τους σε άλλα κεφάλαια, ή να παραμείνουν επενδυμένοι στο υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μικρές μετοχές και ορισμένα μη εισηγμένα χρεόγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης