Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Άλμα» +24,3% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020

Ιταλία: «Άλμα» +24,3% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις της Ιταλίας υποχώρησαν κατά -10,5%
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιταλία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (7/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +24,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -10,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +15%.
Οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά +66,3% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις τροφίμων κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,4% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -10,5% έναντι ετήσιας πτώσης -26,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -17%.
Όσον αφορά τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, σημειώθηκε «άλμα» της τάξεως του +41,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ η Istat στον σχετικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης