Εκτόξευση ή κατάρρευση για τη μετοχή της Tesla – Στα 2.070 και 740 δολ. οι τιμές που θέτει η Morgan Stanley

Εκτόξευση ή κατάρρευση για τη μετοχή της Tesla – Στα 2.070 και 740 δολ. οι τιμές που θέτει η Morgan Stanley
Στα 2.070 και 740 δολ. οι τιμές που θέτει η Morgan Stanley για τη μετοχή της Tesla
Δύο ακραία σενάρια θέτουν για τη μετοχή της Tesla οι αναλυτές της Morgan Stanley, τοποθετώντας την τιμή-στόχο στα 740 δολάρια για το απαισιόδοξο σενάριο και στα 2.070 δολάρια για το «bullish» σενάριο.
Στις 19:50, η μετοχή διαπραγματεύεται στα 1.393,8 δολάρια στη Νέα Υόρκη, σε νέο ρεκόρ, με την κεφαλαιοποίησης να φθάνει τα 260 δισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή-στόχος από 32 αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, ανέρχεται σε 778 δολάρια.
Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο β΄ τρίμηνο, με τη μετοχή να ενισχύεται 9% προσυνεδριακά.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 90.650 οχήματα, όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 74.130 οχήματα.
Η παραγωγή οχημάτων ξεπέρασε τα 82.000 οχήματα στο τρίμηνο, παρά το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου της στην Καλιφόρνια, εν μέσω του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας.
Η Tesla κατέγραψε κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων (ή 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,9 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο πριν) το πρώτο τρίμηνο του 2020, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν εκ νέου ζημίες.
Τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk ανήλθαν σε 6 δισεκ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 4,5 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα
Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα, οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη και οδεύει για «βουτιά», με πολλούς επενδυτές να αγνοούν τους κινδύνους από τη διαχείριση μιας εταιρείας αυτοκινήτων και αντίθετα να μεταχειρίζονται την Tesla σαν μια εταιρεία τεχνολογίας μεγάλης ανάπτυξης.
Η τράπεζα έδινε τιμή – στόχο τα 650 δολ. και σύσταση «underweight» προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές αγνοούν «σειρά κινδύνων».
Η Morgan Stanley αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η Tesla θα κατασκευάζει 2 εκατ. αυτοκίνητα το έτος για τα επόμενα 10 χρόνια, ωστόσο η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποδηλώνει πολύ μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής.

Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS