Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με σκληρό ροκ και κατηγορίες τίμησαν τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Με σκληρό ροκ και κατηγορίες τίμησαν τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση έφερε η επέτειος από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου
Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση έφερε η επέτειος από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του με αφορμή τη συμπλήρωση 365 ημερών στο τιμόνι της χώρας, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων για την υπόθεση Καλογρίτσα - Παππά, είπε πως αυτά δεν μας εκπλήσουν γιατί τα ξέρουμε από το 2016.
Επιπροσθέτως, σημείωσε πως είναι καλό να γίνεται εσωτερική αυτοκάθαρση στα κόμματα όχι για τα ίδια τα κόμματα αλλά για τη δημοκρατία και για το κλίμα γενικότερα.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να φτάσει η δικογραφία στη Βουλή, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι  «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή γιατί δεν γνωρίζω αν και με ποιον τρόπο η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή. Θα σας απαντήσω εφόσον και όταν γίνει. Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός, δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το στενότερο συνεργάτη του. Αυτό είναι κάτι το οποίο δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ.
Και είναι μία εξήγηση την οποία ο κ.Τσίπρας οφείλει και στους δικούς του υποστηρικτές...».
Υπό το πρίσμα αυτό, ζήτησε την αποπομπή Παππά, ρίχνοντας επί της ουσίας το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι πρέπει να απομακρύνει τον πρώην υπουργό για να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, που καθώς φαίνεται έλαβε το μήνυμα, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε τον συνεργάτη του, λέγοντας ότι όχι απλώς δεν προτίθεται να τον απομακρύνει αλλά του προσφέρει και πλήρη κάλυψη.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για λάσπη που πετάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, «ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο» ενώ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά επιχειρεί κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, ο κ.Τσίπρας, άφησε εμμέσως αιχμές για τον Νίκο Παππά, λέγοντας ότι «πρέπει να μετράμε κάθε μας βήμα και να είμαστε πιο προσεκτικοί».
Παράλληλα ο κ.Τσίπρας, αναφερόμενος στην συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογική νίκη της ΝΔ, σημείωσε ότι δεν είναι μια επέτειος για τη χώρα και χαρακτήρισε σκοτεινό τον τελευταίο χρόνο για τη δημοκρατία, την κοινωνία, την οικονομία και για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία.
Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι κατασκευάζει με σύστημα, κυνισμό, και με τη συνδρομή πολλών γνωστών μεγάλων ΜΜΕ μια «ανατριχιαστική για όποιον επιμένει να είναι πολίτης και όχι τηλεθεατής, εικονική πραγματικότητα».

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης