Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,6% και τα 40,3 δολ. το αμερικανικό WTI

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,6% και τα 40,3 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,5% στα 42,8 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τα τελευταία στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,5% στα 42,8 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -0,6% στα 40,3 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσεη πτώση των αποθεμάτων κατά 8,1 εκατ. βαρέλια, με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας να επιβεβαιώνουν εν συνεχεία σε μεγάλο βαθμό το API.
Image

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δήλωσε χθες (7/7) ότι αναμένει πτώση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 600 χιλ. βαρέλια το 2020, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 670 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, η EIA προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του 2021, αγγίζοντας τα 101,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
«Οι προβλέψεις της EIA για χαμηλότερα πτώση της παραγωγής στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε εν μέρω από τις προοπτικές για την ανάκαμψη στη ζήτηση, γεγονός που περιόρισε τις απώλειες για τις αγορές πετρελαίου», ανέφερε σε σημείωμά της η Nissan Securities, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι προσδοκίες για μείωση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC και των συμμάχων από τον Αύγουστο και οι ασθενέσθερες μετοχές στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις πιέσεις».
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου έχουν κινηθεί σε περιορισμένο εύρος τιμών, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως περιορίζει την αισιοδοξία που επικρατεί σχετικά με την ανάκαμψη στη ζήτηση καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης