Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και Ιαπωνίας - Στο -0,7% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,7%

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και Ιαπωνίας - Στο -0,7% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,7%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,4% στις 26.082 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν για μία ακόμα ημέρα οι αγορές της Ασίας, μετά την πτώση που σημειώθηκε στη Wall και τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε κατά -0,7% στις 22.438,6 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο -1,54% και τις 5.920,3 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε απώλειες της τάξεως του -0,24% στις 2.158,8 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη διαπραγματεύεται στο -0,06% και τις 1.372,4 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,4% στις 26.082 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο +0,6% και τις 12.170,1 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,7% στις 3.403,4 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στις 13.396 μονάδες.
Στις ΗΠΑ, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με πτώσης -1% στις 3.145,3 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που βασίζονται στις καταναλωτικές δαπάνες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.
Παράλληλα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στο -0,8% και τις 10.343,8 μονάδες, αντιστρέφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει ενδοσυνεδριακά, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον βιομηχανικό Dow Jones, και συγκεκριμένα στο -1,5% και τις 25.890,1 μονάδες.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σημαντική πτώση των εξαγωγών κατά -25% για τον Μάιο του 2020, στα 29,6 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -18% για τον ίδιο μήνα, στα 32,2 δισ. δολ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα να περιοριστεί στα 2,65 δισ. δολ. καθώς η ετήσια πτώση των εξαγωγών αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη πτώση που κατέγραψαν οι εισαγωγές.
«Οι επενδυτές πραγματοποιούν τις καλύτερες προσπάθειές τους ώστε να προσπεράσουν την οικονομική εμπλοκή του Covid-19», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι πιο επιρρεπέις στην κατοχύρωση ορισμένων κερδών μετά από μία ανοδική πορεία».
Η αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών σχετικά με την ανοδική πορεία της οικονομίας, μετά την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, έχει βοηθήσει στην άνοδο των αγορών κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως έχει μετριάσει την προσδοκίες των επενδυτών για ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, μετά τη στασιμότητα που προκάλεσε η πανδημία.
Την ίδια στιγμή, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να εστιαστεί τις επόμενες εβδομάδες στα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών, τα οποία θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία των ΗΠΑ.
«Δεν είναι ασυνήθιστο για αυτές τις ανοδικές πορείες των πέντε ημερών να ακολουθούνται από μία περίοδο κατοχύρωσης κερδών, ιδιαίτερα εάν λάβει κανείς υπόψιν τις ειδήσεις για τον ιό», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της Prudential Financial, Quincy Krosby, διευκρινίζοντας πως «όταν κινείσαι σε συνθήκες υπεραγοράς, δε χρειάζεται πολύ για την αγορά ώστε να κάψει ένα μέρος του αφρού».
Από την πλευρά της, η διευθύντρια στρατηγικής χαρτοφυλακίου της Verdence Capital Advisors, Megan Horneman, τόνισε ότι «τα οικονομία στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ξεπεράσει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους οικονομολόγους, οπότε με βάση αυτό το σενάριο δεν αποτελεί έκπληξη το ράλι που οδηγείται από την ευφορία στην αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης