Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Προσπαθεί να αποφύγει την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Προσπαθεί να αποφύγει την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση
ΑΓΟΡΑ: Στην Ευρώπη η τάση είναι οριακά πτωτική. Η ελληνική αγορά έχει τρεις συνεχόμενες πτωτικές και συνολικές απώλειες περίπου 30% από την αρχή του έτους. Χειρότερη η επίδοσή της έναντι πολλών αγορών. Θα βγάλει αντίδραση σήμερα ή θα δοκιμάσει τιμές κάτω από τις 640 μονάδες;

Θα θέλαμε να δούμε αντίδραση ώστε να αποφύγει τις δοκιμασίες με χαμηλότερα επίπεδα. Θα θέλαμε να δούμε και καλύτερο τζίρο και δραστηριοποίηση περισσότερων επενδυτών. Τα ομόλογα πάνε καλά, αλλά οι μετοχές δεν ακολουθούν.

Με Coca Cola, ΟΤΕ και Jumbo προσπαθεί στο ξεκίνημα να κρατηθεί πάνω από τις 645 μονάδες. Ωστόσο οι μετοχές των τραπεζών άνοιξαν με απώλειες με τις σημαντικότερες για την Πειραιώς η οποία πήγε αμέσως μετά το άνοιγμα σε δημοπρασία.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Άνοιξε στα 1,42 ευρώ και στο -4,18% με όγκο 57 χιλ. τεμάχια και πήγε αμέσως σε δημοπρασία. Μετά τη δημοπρασία πήγε στο 1,44% και στο -2,8%.

ΤΙΤΑΝ: Στα 10,50 ευρώ στο άνοιγμα. Το ομόλογο πήγε αρκετά καλά και αν θέλουμε να κάνουμε μία σύγκριση πήγε νομίζουμε καλύτερα από της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η μετοχή ωστόσο συνεχίζει να δείχνει αδύναμη. Είναι βέβαια σε επίπεδα που συνήθως δίνει αντίδραση. Για να δούμε…

ΟΤΕ: Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Το καθαρό που θα λάβουν οι κάτοχοι μετοχών στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης είναι 0,5276 ευρώ ανά μετοχή.

JUMBO: Πάνω από τα 17 ευρώ και μαζί με τα μερίσματα είναι από τις λίγες μετοχές που η στήλη έχει στις επιλογές της και μέσα σε αυτή τη χρονιά, έχει θετική απόδοση. Προσπαθεί να γράψει υψηλό λίγο πιο πάνω από το προηγούμενο που είχε γράψει στα τέλη Μαΐου. Αν τα καταφέρει θα μπορούσε να πάει στα 17,50 ευρώ.

COCA COLA: Στα 22,46 ευρώ και στο +1,77% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 8,3 δισ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Βοηθούν τη μετοχή και οι αγορές ιδίων αλλά και οι αγορές από insiders που βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 1,9220 ευρώ και στο +1,05% με χαμηλό βέβαια όγκο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με όγκο 3 τεμάχια άνοιξε στα 1,5460 ευρώ αλλά έκανε και 1,59 ευρώ. Τρεις πράξεις από 1 τεμάχια η κάθε μία!!

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών αλλά και οι επιπτώσεις στην εταιρεία από την πορεία του τουρισμού την έχουν πάει κάτω από 1 ευρώ. Ο αγοραστής στα 0,88 ευρώ και ο πωλητής στα 0,9460 ευρώ. Απώλειες 43% από την αρχή του έτους.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Κάθε φορά που δημοσιεύει αποτελέσματα, όπως και λίγες ακόμα εισηγμένες εκθέτει τις αρμόδιες αρχές και δείχνει πως ούτε παρατάσεις χρειάζονται, ούτε τόσο μεγάλο περιθώριο για να δημοσιεύσει μία εταιρεία αποτελέσματα.

Η δραστηριοποίηση στα προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία «απογείωσε» τις πωλήσεις και κάλυψε και με το παραπάνω τις απώλειες από άλλους τομείς όπως από τα ξενοδοχεία. Λογική η πτώση εκεί. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα και έχει μετατραπεί σε κόσμημα για το ΧΑ. Άλμα βέβαια έχει κάνει και η μετοχή.

NEWSPHONE: Μία ξαφνική εντολή αγορά πήγε τη μετοχή μέχρι τα 0,48 ευρώ με τη δημόσια πρόταση να είναι στα 0,47 ευρώ. Πήγε σε δημοπρασία η μετοχή και τώρα ο αγοραστής είναι στα 0,4720 ευρώ λίγο πάνω δηλαδή από τη δημόσια πρόταση. Λέτε;

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΟ (απάντηση): Η στήλη είναι υπέρ των σχολίων και της επικοινωνίας με τους επενδυτές και αναγνώστες, γι΄αυτό και υπάρχει σχετικό email. Τώρα βέβαια θα πρέπει κάποιοι αναγνώστες να μπορούν να ξεχωρίσουν τη δουλειά από την επένδυση. Η δουλειά του γράφοντος είναι μεταξύ άλλων και να αναφέρει τι γράφουν οι αναλυτές.

Τώρα επειδή δεν έχει ειδησεογραφία ή επειδή η αγορά δε μας κάνει το χατίρι να ανέβει, τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή να μη γράφουμε; Αυτή είναι η δουλειά μας. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζετε και εσείς ότι έχουμε περάσει χειρότερα χρόνια στο ΧΑ. Αν ήταν θα έπρεπε να είχαμε παραιτηθεί εδώ και χρόνια και να κάνουμε άλλη δουλειά. Όμως αυτή είναι και να σας πούμε και την άποψή μας, δεν την αλλάζουμε γιατί μας αρέσει. Αν θα πέσει ή αν θα ανέβει δεν το ξέρουμε. Τώρα αν εσείς είστε σίγουροι...

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης