Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): Αβέβαιος ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία - Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο

Daly (Fed): Αβέβαιος ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία - Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο
Η πρόεδρος της San Francisco Federal Reserve Bank τόνισε ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού διαφέρει αναλόγως τη βιομηχανία
Ως «αβέβαιο» χαρακτήρισε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία η πρόεδρος της San Francisco Federal Reserve Bank, Mary Daly, διευκρινίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμα στα «αρχικά στάδια» αυτής της κρίσης.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της San Francisco Fed δήλωσε ότι «υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη ζημία που θα προκαλέσει στο μέλλον η πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών», διευκρινίζοντας ότι «βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια αυτής της κρίσης».
«Οι ανησυχίες θα συσσωρεύονταν εάν οι μισθωτές δε μπορούσαν να πληρώσουν τα ενοίκια και οι ιδιοκτήτες δε μπορούσαν να πληρώσουν τις τράπεζες», επεσήμανε η κα Daly, ενώ πρόσθεσε ότι «το σοκ στη ζήτηση και το σοκ στην προσφορά ασκούν καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό».
Μάλιστα, η ίδια διευκρίνισε ότι οι καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό αποτελούν ένα πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία, καθώς μία ελαφριά αύξηση του πληθωρισμού θα ήταν «ευπρόσδεκτη».
Παράλληλα, η κα Daly ανέφερε ότι «τα στοιχεία για την απασχόληση είναι καλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν αλλά δεν είναι καθόλου κοντά στα επίπεδα προ της πανδημίας», ενώ πρόσθεσε ότι «τα τρέχοντας επίπεδα απασχόλησης θα μπορούσαν να είναι ανάλογα με τη συνολική μειωμένη ζήτηση στην οικονομία των ΗΠΑ».
Η πρόεδρος της San Francisco Fed τόνισε ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού διαφέρει αναλόγως τη βιομηχανία, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος είναι «καθαρά ευεργετούμενος», επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι η περαιτέρω ζημία στην αμερικανική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης