Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα ήττα για το ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της σκανδαλολογίας και η μετάφραση της Novartis

Νέα ήττα για το ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της σκανδαλολογίας και η μετάφραση της Novartis
Χωρίς πολιτικά πρόσωπα το κείμενο του εξωδικαστικού της Novartis - ΝΔ: Σκευωροί και ψεύτες - ΣΥΡΙΖΑ: Με την μετάφραση στο στόχαστρο η κυβέρνηση Σαμαρά
Ούτε στη μετάφραση του κειμένου των αγγλικών, της αμερικανικής δικαιοσύνης δεν μπορούν να τα βρουν, καθως φαίνεται, τα κόμματα στη Βουλή αφού η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, πυροδότησε νέα μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και έχουμε τις δύο πλευρές να κάνουν ξανά μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία και να μεταφράζουν με διαφορετικό τρόπο, το κείμενο.

Τη λέξη κλειδί, αποτελούν οι περίφημοι αξιωματούχοι.
Η ΝΔ βλέπει πίσω από τους αξιωματούχους, γιατρούς, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη.
Όπως λένε από την Κουμουνδούρου, «ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015».
Επομένως, υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει ένα πολιτικό σκάνδαλο, πέραν του ιατρικού.
Σκληρή ήταν η απάντηση της ΝΔ λίγη ώρα μετά: «Όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν από την Πειραιώς, «είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα την διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο μη ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».
Στο μεταξύ, ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν χαθεί στη μετάφραση βγάζοντας διαφορετικά συμπεράσματα για το περιεχόμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των αμερικανικών αρχών και της Novartis.
Η επίσημη μετάφραση που διαβιβάστηκε στη Βουλή ήρθε να λύσει τις εκκρεμότητες των δύο κομμάτων.
Από το περιεχόμενό του επισήμως μεταφρασμένου κειμένου πάντως, επιβεβαιώνεται ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά της Novartis αφορά Έλληνες ιατρούς και όχι πολιτικούς. Μάλιστα, το πιο επίμαχο απόσπασμα, αυτό που αφορά τους ορισμούς, λύνει παρερμηνείες και παρεξηγήσεις που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με το τι εννοούν οι Αμερικάνοι όταν αναφέρονται σε αλλοδαπούς αξιωματούχους στις εκθέσεις τους.
Συγκεκριμένα στο κείμενο γίνεται αναφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και περιγράφει πως τα φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά τα νοσοκομεία και κλινικές, ήταν αλλοδαποί αξιωματούχοι υπό την έννοια του νόμου. Γίνεται σαφές λοιπόν, ότι όλα τα στοιχεία για τις δωροδοκίες και τις ανάρμοστες συμπεριφορές αφορούσαν ιατρικό προσωπικό. Πέραν αυτού, το σύνολο του πολυσέλιδου συμβιβασμού περιγράφει με λεπτομέρειες τις αθέμιτες τακτικές της Novartis προκειμένου να επωφεληθεί.
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί ένα ακόμη θεώρημα του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρίπτεται, όμως η σκανδαλολογία μαίνεται ενώ την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε και το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης