Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Στο -0,4% και τα 40,7 δολ. το αμερικανικό WTI

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Στο -0,4% και τα 40,7 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,3% στα 43,1 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου το πετρέλαιο, μετά τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,3% στα 43,1 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -0,4% στα 40,7 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 5,65 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 3,11 εκατ. βαρέλια.
Αντίθετα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση κατά 20 χιλ. βαρέλια, καθώς η ζήτηση στη χώρα έχει διαμορφωθεί στα 8,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, έναντι πτώσης κατά 593 χιλ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση της τάξεως των 75 χιλ. βαρελιών.
Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα, το οποίο είναι σημείο παράδοσης για το αμερικανικό WTI, σημειώθηκε αύξηση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 700 χιλ. βαρέλια.
Η ημερήσια παραγωγή της χώρας παρέμεινε σταθερή στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μετά τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες, σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που είχαν καταγραφεί στα μέσα Μαρτίου.
Image
ImageImage
«Ανάμεσα στα δύο κακά, οι ταύροι αποφάσισαν φυσικά να πάνε με αυτό που θα λειτουργήσει καλύτερα για αυτούς, δηλαδή την πτώση στα αποθέματα βενζίνης που ήρθε στον απόηχο των διακοπών της 4ης Ιουλίου», τόνισε ο ιδρυτικός συνεργάτης του Again Capital, John Kilduff, διευκρινίζοντας ότι «το μεγάλο ερώτημα αφορά το τι θα συμβεί από αύριο, καθώς δεν υπάρχει άλλη σημαντική στιγμή ώστε να βοηθήσει τη ζήτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της National Australia Bank διευκρινίζουν ότι «η αγορά αγωνίζεται αυτή τη στιγμή να λάβει ισχυρές πεποιθήσεις για την άνοδο», υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν μεικτές ενδείξεις για τη ζήτηση».
«Τώρα που πέρασε η κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, οι επενδυτές είναι δύσπιστοι απέναντι στη βελτίωση της ζήτησης πετρελαίου, καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να πλήττει τη ζήτηση σε ορισμένες βασικές Πολιτείες και η αισιοδοξία των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις αυξάνεται», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Ed Moya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης