Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας - Έρχονται δύσκολες μέρες

Sunak (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας - Έρχονται δύσκολες μέρες
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση της εγχώριας οικονομίας
Τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε σήμερα (9/7) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Rishi Sunak, διευκρινίζοντας ότι δε γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία ανάκαμψης το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Sky News, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε μία «πολύ σημαντική ύφεση» ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι το ακριβές σχήμα που θα έχει η ανάκαμψη της οικονομία δε θα μπορεί να εκτιμηθεί για «λίγο χρονικό διάστημα».
«Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε το ακριβές σχήμα που θα έχει ανάκαμψη της οικονομία για λίγο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Sunak, ερωτηθείς για τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας.
«Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας», υπογράμμισε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «εισερχόμαστε σε μία πολύ σημαντική ύφεση και γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό».
Παράλληλα, ο Βρετανός αξιωματούχος τόνισε η κυβέρνηση δε θα είναι σε θέση να προστατεύσει κάθε θέση ερτασίας στη χώρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε θέλω ο κόσμος να μείνει χωρίς ελπίδα ή ευκαιρία».
Ο κ. Sunak υπογράμμισε ότι, παρά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας, «έρχονται δύσκολες ημέρες μπροστά μας».
Σημειώνεται ότι χθες (8/7) ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ παρουσίασε το νέο πακέτο στήριξης ύψους 30 δισ. στερλινών που έχει ως στόχο να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης