Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα διεθνή χρηματιστήρια ενισχύονται αλλά το ίδιο και ο χρυσός - Το ράλι του μόλις άρχισε

tags :
Τα διεθνή χρηματιστήρια ενισχύονται αλλά το ίδιο και ο χρυσός - Το ράλι του μόλις άρχισε
Οι αναλυτές προβλέπουν ράλι του χρυσού παρά την άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων
Οι διεθνείς μετοχές συνεχίζουν το ράλι του καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη αν και τα κρούσματα του κορωνοϊού ενισχύονται.
Ωστόσο, οι αναλυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον χρυσό, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι το ράλι του μόλις άρχισε.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε χθες (8/7/2020) το τεχνικό επίπεδο των 1.800 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά μετά το 2011.
«Η Fed και οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο συνεχίζουν το τύπωμα όλο και περισσότερους χρήματος.
Κι έτσι, ο χρυσός θα ξεπεράσει τα παλιά υψηλά, 1.950 δολ. ή κατά τέτοιο, και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.
Πιστεύω ότι αυτός μόλις άρχισε» επεσήμανε ο Michael Novogratz πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, μιλώντας στο CNBC.
«Είμαστε στην παράλογη ζώνη αφθονίας στις αγορές, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πού σταματά», είπε, πριν προσθέσει: «Βρισκόμαστε σε μια φούσκα».
Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει σε μεγάλο βαθμό προσαρμοσμένο στις ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς τα περιστατικά ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια την Τετάρτη (8/7/2020), με πάνω από μισό εκατομμύριο θανάτους.
Η παγκόσμια κρίση υγείας ανάγκασε τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο να λάβουν μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης.
Ο χρυσός χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και οι τιμές συνήθως κινούνται υψηλότερα καθώς επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες.
Ωστόσο, κάπως αντίθετα, οι διεθνείς μετοχές και οι τιμές του χρυσού φαίνεται ότι και οι δύο κινούνται υψηλότερα προς το παρόν.
Οι αναλυτές λένε ότι τα μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες -και το επιπλέον χρήμα που μπορεί να δημιουργήσουν- αφήνει τον χρυσό σε καλή θέση για ράλι τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
«Αυτό που συστήνουμε στους επενδυτές είναι να αρχίσουν να διαφοροποιούνται και το μοναδικό asset που αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο είναι ο χρυσός», δήλωσε στο CNBC ο Michael Howell διευθύνων σύμβουλος της Crossborder Capital.
Ο Howell είπε ότι η σύμπτωση όπου Fed και κεντρική τράπεζα της Κίνας αντλούν χρήματα από τις αγορές είναι «μαγικά νέα» για το κίτρινο μέταλλο, προβλέποντας ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 50% τους επόμενους 18 μήνες για να φτάσουν τα 2.500 δολάρια ανά ουγγιά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης