Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Εντοπίστηκε νεκρός ο δήμαρχος της Σεούλ - Ερευνώνται τα αίτια

Νότια Κορέα: Εντοπίστηκε νεκρός ο δήμαρχος της Σεούλ - Ερευνώνται τα αίτια
Για αυτοκτονία του δημάρχου της Σεούλ κάνει λόγο ο εγχώριος Τύπος
Νεκρός εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο δήμαρχος της Σεούλ, Park Won-soon, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την τοπική αστυνομία.
Ο δήμαρχος βρέθηκε νεκρός, λίγες ώρες αφότου η κόρη του δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, πυροδοτώντας μια ευρεία κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.
Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ, το πτώμα του βρέθηκε στο όρος Μπουγκάκ, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Κοντά στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η κόρη του δημάρχου κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις αρχές λέγοντας ότι το τηλέφωνό του ήταν κλειστό και ότι είχε αφήσει ένα μήνυμα «σαν διαθήκη».
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή Σούνγκμπουκ της Σεούλ όπου ανιχνεύθηκε για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του.
Εκατοντάδες αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούσαν τον δήμαρχο επί ώρες. ]
Ο Park έφυγε από την επίσημη κατοικία του γύρω στις 10.40 το πρωί, τοπική ώρα.
Φορούσε μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα σακίδιο.
Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της Σεούλ επιβεβαίωσε ότι ο από το 2011 δήμαρχος της κορεατικής πρωτεύουσας δεν προσήλθε την Πέμπτη στο γραφείο του, ενώ προηγουμένως είχε ακυρώσει μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Park, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, διετέλεσε επί πολλά χρόνια δήμαρχος της πόλης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων καθώς επανεξελέγη πέρυσι για τρίτη και τελευταία τετραετία στον δημοτικό θώκο της Σεούλ.
Πολιτικός με μεγάλη επιρροή στη χώρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία των τεράστιων διαμαρτυριών «Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών» που οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου Park Geun-Hye το 2017, ενώ θεωρείτο ως πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 με τους φιλελεύθερους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης