Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα - Μελετώνται νέα μέτρα

tags :
Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα - Μελετώνται νέα μέτρα
Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση για πενήντα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν και έγιναν γνωστά την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ,
Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση για πενήντα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν και έγιναν γνωστά την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ, αλλά και για τη χαλάρωση που καταγράφεται στην εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.
Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε λόγο για «καμπάνα και όχι καμπανάκι κινδύνου» αναφορικά με τη χαλάρωση που καταγράφεται στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Ο Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στα απαράδεκτα όπως τα χαρακτήρισε, φαινόμενα χαλάρωσης ενώ υπενθύμισε ότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται ακόμη και να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα από την προσεχή Δευτέρα, οπότε αναμένονται αποφάσεις ανάλογα και με τα αποτελέσματα των ελέγχων υπό την εποπτεία της ενιαίας αρχής διαφάνειας.
Άλλωστε και ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση πάντως, δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να δείξει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν για να σταματήσουν οι επιπόλαιοι.
Υπό το πρίσμα αυτό, αποφασίστηκε και η έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις δώδεκα και μισή με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα βρεθεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  
Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.
Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης