Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Άλμα» +42,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020

Ιταλία: «Άλμα» +42,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής θα διαμορφωθεί στο +24%
Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας για τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +42,1% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, αντιστρέφοντας πλήρως την πτώση της τάξεως του -20,5% που είχε σημειωθεί προηγουμένως.
Μάλιστα, τα στοιχεία για τη μηνιαία άνοδο της παραγωγής ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο +24%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας υποχώρησε κατά -20,3% έναντι ετήσιας πτώσης -43,4% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -30,7%.
Ο μεταποιητικός κλάδος είχε καθοριστική συμβολή στην ανάκαμψη της παραγωγής, καθώς ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε κατά +47,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η παραγωγή στον κλάδο ενέργειας περιορίστηκε στο +3,4%.
Παράλληλα, ο τομέας κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +65,8% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την παραγωγή ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +48% και +30,8% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την παραγωγή εξοπλισμού μεταφορών, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -37,3% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων διαμορφώθηκε στο -4,2%.
«Τον Μάιο σημειώθηκε σημαντική ανάκαμψη και όλοι οι τιμείς παρουσίασαν οικονομική ανάπτυξη σε σχέση με τον Απρίλιο, με εξαίρεση τον τομέα εδώδιμων προϊόντων, ποτών και καπνού», ανέφερε η Ιταλική Στατιστική Υπηρεσία μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης