Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αυξημένα οικονομικά μεγέθη το 2019 από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

tags :
Αυξημένα οικονομικά μεγέθη το 2019 από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Το 2019 αποτέλεσε την αφετηρία για την εκκίνηση μιας βιώσιμης πορείας ανάπτυξης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, πραγματοποίησε με επιτυχία την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, την 43η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, στο ξενοδοχείο DuLac στα Ιωάννινα.
Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στη Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, κ. Λάππας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημητρίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Ηπείρου, θεσμικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και συνέταιροι, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τράπεζα ως πυλώνας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας της Ηπείρου.
Η 43η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνου Ζωνίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν προκύψει από την πρωτοφανή παγκόσμια οικονομική κρίση και στην άμεση αντίδραση της Τράπεζας Ηπείρου, για την προστασία των εργαζομένων της, φροντίζοντας παράλληλα για τους συνεργάτες και τους πελάτες της.
Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η Τράπεζα Ηπείρου στήριξε την τοπική κοινωνία, προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Ζωνίδης υπογράμμισε πως το 2019 υπήρξε έτος σταθεροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Ηπείρου, τόνισε πως σημείωσαν σημαντική βελτίωση, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με την πλήρη στήριξη του στρατηγικού επενδυτή της, του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας σε συνέχεια της υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου που ενεργοποιεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα: την εντοπιότητα, την ευελιξία, την αμεσότητα, την αξιοπιστία και τις ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες.
Ο κ. Βουγιούκας έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά μεγέθη του 2019, με τα σημαντικότερα εκ των οποίων να είναι η αύξηση κερδοφορίας κατά 290 χιλ., η αύξηση των χορηγήσεων κατά € 6,87 εκατ., η αύξηση των καταθέσεων κατά € 21 εκατ. και η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 8% σε σχέση με το 2018, μείωση που επιτεύχθηκε για πρώτη φορά από το 2016. Επιπλέον, επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς, την απόκτηση μεριδίου αγοράς, καθώς επίσης και στην επίσπευση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας.
Ο κ. Βουγιούκας, στάθηκε, ακόμη, στην κάλυψη των απαιτήσεων της Εποπτικής Αρχής (ΤτΕ), με την καθιέρωση της αρχής 4 eyes principle στην εγκριτική διαδικασία χρηματοδοτήσεων, με ολοκλήρωση του έργου Εταιρικής Διακυβέρνησης και με ενίσχυση βασικών τομέων της Τράπεζας, καθώς και στη διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωσή της.
Επιπρόσθετα ο κ. Βουγιούκας, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που επέδειξε η Τράπεζα το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που επέβαλε η κρίση, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της Ηπείρου.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Βουγιούκας υπογράμμισε ότι με την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων και των στελεχών έχουν τεθεί οι βάσεις για το επόμενο βήμα της Τράπεζας.
Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, στην ομιλία του σημείωσε ότι το 2019 η Τράπεζα Ηπείρου αύξησε όλα της τα μεγέθη με τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις να ξεπερνούν όλες τις προσδοκίες.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των εταίρων και πελατών της Τράπεζας και την κατατάσσει σήμερα στην δεύτερη θέση από πλευράς μεγέθους στο σύνολο των συνεταιριστικών τραπεζών και στην πρώτη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στόχος της Διοίκησης είναι να μετεξελιχθεί η Τράπεζα Ηπείρου σε ένα σύγχρονο, πρότυπο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και στις προκλήσεις του αύριο.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, ανέφερε ότι ο στρατηγικός επενδυτής ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ παραμένει προσηλωμένος στους στόχους που έχουν τεθεί για την ανάπτυξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Ταυτόχρονα όμως, επισήμανε, ότι ο συνεταιριστικός θεσμός χρειάζεται αλλαγές που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό του.
Τώρα πιο πολύ από ποτέ καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη και η ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών με στόχο τη χρηματοδότηση της τοπικής οικονομίας.
Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, όλα τα Διοικητικά στελέχη της Τράπεζας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα του 2020 και ευχαρίστησαν όλο το προσωπικό της Τράπεζας που εργάζεται καθημερινά με αφοσίωση και αποφασιστικότητα με μέγιστο σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους Ηπειρώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης