Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Βearish για την πράσινη ανάπτυξη στην Ευρώπη

Goldman Sachs: Βearish για την πράσινη ανάπτυξη στην Ευρώπη
Η πράσινη ανάπτυξη θα ευημερήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs
Βearish είναι για την πράσινη ανάπτυξη στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανάλυσή της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Τo σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια πράσινη οικονομία, πιο φιλική στο περιβάλλον, έρχεται να μετασχηματίσει το πεδίο του επιχειρείν.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs, με ανάλυσή της, προτείνει μετοχές 20 περιφερειακών εταιρειών που είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις νέες ευρωπαϊκές επιδιώξεις.
Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, την οποία η επενδυτική τράπεζα χαρακτήρισε «νέο Σχέδιο Marshall», στοχεύει στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 και μείωση κατά 50% -55% στις εκπομπές έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.
Προστατεύοντας τον πλούτο, σε μακροπρόθεσμη βάση, με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι αναλυτές της Goldman πιστεύουν ότι το σχέδιο, το οποίο «εκτιμούν συντηρητικά» θα κοστίσει 7 τρισεκατομμύρια ευρώ, θα ενισχύσει το ΑΕΠ και την απασχόληση χάρη σε ένα «μεγάλο κύμα επενδύσεων σε υποδομές.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι η αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών που επιτεύχθηκε από τα εθνικά ενεργειακά σχέδια των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσε, αντιστοίχως, να οδηγήσει σε αύξηση κερδών για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.
Η ανάλυσης της αμερικανικής τράπεζας προβλέπει επιτάχυνση του capex κατά 65% για υποδομές στην Ευρώπη έναντι του τρέχοντος ρυθμού εκτέλεσης, με «ορατά αποτελέσματα» από το 2021.
«Καθώς η πράσινη ανάπτυξη συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, προσαρμόζουμε τις εκτιμήσεις μας ώστε να αντικατοπτρίζουν τις επενδυτικές αλλαγές, με τις νέες μας προβλέψεις να υποδηλώνουν αύξηση 2,2% όρο στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των πράσινων επιχειρήσεων από το 2025 έως το 2030» επισημαίνει η μελέτη της Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, η ομάδα των εταιρειών που έχει επιλέξει και ονομάσει Climate Champions θα έχει EPS 9% ετησίως μεταξύ 2020 και 2030, με τη δυνατότητα να φτάσει το 15-20% εάν η επιτάχυνση του capex είναι ταχύτερη από ό, τι έχει μοντελοποιηθεί.
Τα EPS αναφέρεται στο καθαρό κέρδος μιας εταιρείας διαιρούμενο με τον αριθμό των κοινών μετοχών που έχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης