Πέτσας: Η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως στο «ιστορικό λάθος» της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί

Πέτσας: Η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως στο «ιστορικό λάθος» της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί
Το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά διεθνές ζήτημα, επομένως θα είναι ένα πλέγμα κυρώσεων αυτές που θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε
«Η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως στο «ιστορικό λάθος» της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζοντας ότι αυτό «δημιουργεί ένα χάσμα ανάμεσα στον οικουμενικό χριστιανισμό και στην Τουρκία» .
«Είναι μία δύσκολη μέρα» δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εκτίμησε πως η απόφαση του Τούρκου προέδρου «τον απομακρύνει από τη Δύση» και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον ίδιο.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν κυρώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντηση πως «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο κυρώσεων, όχι μόνο από την Ε.Ε. αλλά από όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO» για την οποία η απόφαση της Τουρκίας συνιστά μία «βαθιά προσβολή».
Ανέφερε ακόμη πως η Αθήνα θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να καταστεί σαφές στην Άγκυρα πως «για τις παραβατικές συμπεριφορές υπάρχουν κυρώσες που πονάνε».
«Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» είπε.
Όπως επισήμανε «το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά διεθνές ζήτημα, επομένως θα είναι ένα πλέγμα κυρώσεων αυτές που θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε».
«Μία τέτοια παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να έχει την ανάλογη απάντηση» πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως είναι «αδύνατον να μην έρθει το θέμα στη Συνοδο Κορυφής».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS