Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η καλύτερη πρόβλεψη!!!!! - Υπάρχει διεθνής επενδυτικός οίκος που είναι ταυτόχρονα... αισιόδοξος για τα χρηματιστήρια, απαισιόδοξος και ουδέτερος

Η καλύτερη πρόβλεψη!!!!! - Υπάρχει διεθνής επενδυτικός οίκος που είναι ταυτόχρονα... αισιόδοξος για τα χρηματιστήρια, απαισιόδοξος και ουδέτερος
Η J P Morgan είναι ταυτόχρονα αισιόδοξη, απαισιόδοξη και ουδέτερη για τα χρηματιστήρια....
Είναι ποτέ δυνατό ένας επενδυτικός οίκος να είναι αισιόδοξος για τα χρηματιστήρια διεθνώς, απαισιόδοξος για τα χρηματιστήρια διεθνώς και ουδέτερος για τα χρηματιστήρια διεθνώς και όλα αυτά ταυτόχρονα;
Η απάντηση είναι ναι, είναι δυνατό.
Σε μια εποχή που οι αγορές δεν ήταν ποτέ πιο χειραγωγημένες και αποσυνδεμένες από την πραγματικότητα (όπως έχει αναλύσει η BofA), δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα των ΗΠΑ, η J P Morgan έχει τρεις διαμετρικά αντίθετες απόψεις στην αγορά, είναι bullish δηλαδή αισιόδοξη και βλέπει άνοδο, είναι bearish δηλαδή απαισιόδοξη και βλέπει πτώση και είναι neutral δηλαδή ουδέτερη και βλέπει σταθεροποίηση.
Αντί να προτάξουμε τη λογική πίσω από κάθε «ανάλυση» - δεδομένου ότι δεν έχουν νόημα οι εκτιμήσεις σε αυτήν την πλήρως αποδομημένη και χειραγωγούμενη «αγορά» όπου το μόνο που έχει σημασία είναι αυτά που θα πράξει η Fed.
Όλα αυτά είναι θέατρο του παράλογου.

Η απαισιόδοξη J P Morgan

Πρώτον, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σε έκθεση που συντάχθηκε από τον επικεφαλής στρατηγικής της JPMorgan, Mislav Matejka, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2020.
Στην ανάλυση αυτή τονιζόταν ότι η επιβράβευση κινδύνου δεν είναι ελκυστική για τις μετοχές το δεύτερο 6μηνο του 2020.
Οι ανησυχίες για τις μετοχές εδράζονται στο εξής.
1)Θα επαναληφθεί πλήρως ότι είχε συμβεί με τον SARS το 2003, όπου μετά τον Μάιο του 2003 δεν υπήρχε περαιτέρω αρνητική επίδραση από τον ιό.
Οι περισσότερες οικονομικές προβλέψεις υποθέτουν ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών θα έχουν επανέλθει σε μεγάλο βαθμό σε κανονικά επίπεδα στο β΄6μηνο του 2020, αλλά αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει εάν ο Covid-19 δεν αντιμετωπιστεί.
2)Το κλειδί κατά την άποψη της J P Morgan είναι ότι καταλήγουμε σε μια αρνητική πορεία που είναι χαρακτηριστική της ύφεσης, μεταξύ της αδύναμης τελικής ζήτησης, των μειωμένων κερδών, της αδύναμης αγοράς εργασίας, των ασθενών πιστωτικών αγορών και της χαμηλής τιμής του πετρελαίου.
Οι πτώσεις συνήθως ξεκινούν από σοκ, είτε πρόκειται για το πετρέλαιο, είτε από απότομες αυξήσεις επιτοκίων Fed, από κάποιο πιστωτικό γεγονός, γεωπολιτικό γεγονός ή άλλο, αλλά ακόμη και όταν το αρχικό σοκ ξεθωριάσει, το αρνητικό σοκ χρειάστηκε χρόνο για να μετριαστούν οι συνέπειες του.
Αυτό το ιδιαίτερο σοκ επηρεάζει τον πυρήνα των δυτικών οικονομιών - τον καταναλωτή, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 70% του ΑΕΠ και ο καταναλωτής των ΗΠΑ δεν αντιμετώπισε αδυναμία στην αγορά εργασίας για 11 χρόνια.
3)Η σχέση ΗΠΑ-Κίνας θα επιδεινωθεί και πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, στις 3 Νοεμβρίου 2020 διεξάγονται προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Στην έκθεση αυτή η J P Morgan εμφανίζεται απαισιόδοξη για τις χρηματιστηριακές αγορές.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/JPM%20bearish%207.10%202.jpg?itok=mR-UM6Nl

Η αισιόδοξη J P Morgan

Μόλις τρεις ημέρες αργότερα από την απαισιόδοξη έκθεση της J P Morgan, ο γνωστός αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας Marko Kolanovic, προτείνει αύξηση θέσεων σε μετοχές.
Σίγουρα αυτό πρέπει να είναι τυπογραφικό λάθος;
Δυστυχώς όχι. Εδώ, δείτε μόνοι σας:
Έτσι από την J P Morgan έχουμε τώρα δύο προοπτικές για τις χρηματιστηριακές αγορές στο δεύτερο 6μηνο του 2020.
Διατηρούμε μια κατανομή υπέρ του κινδύνου στα μοντέλα των χαρτοφυλακίων μας, δεδομένης της φθηνής σχετικής αποτίμησης των μετοχών, της πολιτικής στήριξης και της ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία είναι απίθανο να παρεμποδιστεί από νέες καραντίνες που σχετίζονται με το COVID-19.
Κατά την αισιόδοξη J P Morgan αναμένεται αύξηση 20% στις μετοχές το επόμενο διάστημα ειδικά στην Wall Street.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/JPM%20kolan%20bullish%207.10.jpg?itok=hSFc_Sm-

Η ουδέτερη J P Morgan

Και σε περίπτωση που υπάρχει κάποια σύγχυση, στην πρώτη έκθεση, η JPM βλέπει "μετοχές που δεν ενδείκνυνται για αγορές λόγω των υψηλών κινδύνων" ενώ στη δεύτερη, J P Morgan τονίζεται ότι οι μετοχές είναι φτηνές σε σχέση με τα ομόλογα, διαπραγματεύονται με αποτιμήσεις κοντά στο 15.
Όμως πέραν αυτών υπάρχει και ο John Normand δημοσίευσε τη δική του εβδομαδιαία ανάλυση το The JP Morgan View που υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να μείνουν ουδέτεροι για τις μετοχές.
Πιθανό νέο κύμα κορωνοιού και οι εκλογές στις ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν τους επενδυτές συντηρητικούς.
Τι μας λέει η τρίτη εκδοχή της J P Morgan προτείνει στους επενδυτές να μείνουν ουδέτεροι στην αγορά.
Με άλλα λόγια, η JPMorgan είναι bearish, bullish και neutral στις μετοχές.
Σε διάστημα μόλις 4 ημερών, η JPMorgan  έχει προτείνει όλα τα πιθανά σενάρια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/stay%20long%20gold.jpg?itok=w4QOsDYl

Συνοψίζοντας: Οι αποδόσεις των μετρητών και των ομολόγων θα  ξεπεράσουν τις μετοχές στο δεύτερο 6μηνο του 2020, καθώς η επιβράβευση κινδύνου δεν είναι ελκυστική για μετοχές ή ίσως μια ανάκαμψη στην κατανάλωση θα επιφέρει αύξηση 20% στις μετοχές στο δεύτερο 6μηνο του 2020 οπότε αγοράστε μετοχές ... ή στην πραγματικότητα να μην κάνετε τίποτα και να κρατήσετε ουδέτερη στάση.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/asset%20allocation.jpg?itok=fCeZN3hS
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης