Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Mόνο τα φαρμακεία και οι φούρνοι θα επιτρέπεται να είναι ανοικτοί
Παρέτεινε την Κυριακή 12/7 η Παλαιστινιακή Αρχή τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, επιβάλλοντας έτσι επιπλέον το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τη Δυτική Όχθη από τις 3 Ιουλίου, ανανεώνοντας την απόφασή της αυτή λίγες ημέρες αργότερα,επειδή διαπίστωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών από την Covid-19.
Έτσι, για ακόμη 2 εβδομάδες απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ των κυβερνείων, όπως έγινε γνωστό από τον Παλαιστίνιο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Μέλχεμ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Καθημερινά εφαρμόζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 06:00 τοπική ώρα, εκτός από το διάστημα Πέμπτης το βράδυ μέχρι Κυριακή πρωί, οπότε και θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Για τις πόλεις Ραμάλα, Χεβρώνα, Ναμπλούς και Βηθλεέμ, η ολοήμερη απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από το βράδυ της Κυριακής έως το βράδυ της Πέμπτης.
Στη διάρκεια των δυο αυτών εβδομάδων, μόνο τα φαρμακεία και οι φούρνοι θα επιτρέπεται να είναι ανοικτοί, ενώ απαγορεύεται αυστηρά να διοργανώνονται γάμοι, κηδείες και εορτές, αλλά και οι Παλαιστίνιοι να πηγαίνουν για εργασία στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει πάνω από 6.150 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 33 θανάτους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε την Κυριακή 12/7 στη δημοσιότητα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης