Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Πρέπει να προετοιμαστούμε, να έχουμε έτοιμες τις Ένοπλες Δυνάμεις μας

Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Πρέπει να προετοιμαστούμε, να έχουμε έτοιμες τις Ένοπλες Δυνάμεις μας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «παρανοϊκό» τον Τούρκο πρόεδρο
Υπόνοιες για επεισόδιο με την Τουρκία άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«Η Δύση αντιδρά όπως αντιδρούσε πάντα [...] Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι το έκανε για να επηρεάσει τις σχέσεις μαζί μας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι με ψυχραιμία να προετοιμαστούμε και να έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Δύσης και δη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα κριθεί εν πολλοίς στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Γεωργιάδης προέβλεψε ότι «η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό».
«Η Τουρκία στο τέλος θα καταστραφεί γιατί έχει το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσούς, νομίζει ότι είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «έχει φέρει απέναντί του μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Γαλλία, το μισό αραβικό κόσμο».
Μάλιστα χαρακτήρισε «παρανοϊκό» τον Recep Tayyip Erdogan.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης