Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά 0,6% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών χονδρικής, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2020

Γερμανία: Κατά 0,6% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών χονδρικής, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2020
Ο δείκτης τιμών χονδρικής κατέγραψε την πρώτη μηνιαία άνοδος μετά τον Φεβρουάριο του 2020
Άνοδο κατέγραψε ο πληρθωρισμός των τιμών χονδρικής στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (13/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά την πτώση που είχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών χονδρικής της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά +0,6% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, αντιστρέφοντας την πτώση της τάξεως του -0,6% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι τιμές χονδρικής κατέγραψε την πρώτη τους μηνιαία άνοδο μετά τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε ξεκινήσει η κρίση του κορωνοϊού.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους ο δείκτης τιμών χονδρικής υποχώρησε κατά -3,3%, γεγονός που αποτελεί τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που οι τιμές υποχωρούν σε ετήσια βάση, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με το -4,3% του Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στα προϊόντα πετρελαίου κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -23,4% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι τιμές στα προϊόντα ορυκτών καυσίμων αυξήθηκαν κατά +8,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης